Ukrajinci se vracejí: RegioJet a Ukrajinské dráhy se dohodly na spojení Praha – Kyjev

V Přemyšlu budou muset cestující přestupovat kvůli rozdílnému rozchodu kolejí.

RegioJet a Ukrajinské dráhy se dohodly na zavedení nového vlakového spojení Praha – Přemyšl – Lvov – Kyjev. Spojení bude rozděleno vedví, v Přemyšlu čeká cestující přestup mezi soupravami obou dopravců. Důvodem je odlišný rozchod kolejí. Vlak bude od nastávajícího víkendu jezdit z Prahy denně.

RegioJet novým modelem provozu navazuje na humanitární spojení Praha – Přemyšl, které spustil začátkem března. RegioJet takto převezl směrem na západ více než 30 tisíc ukrajinských občanů, především matek s dětmi. Nyní podle manažerky mezinárodních projektů Terezy Ptáčkové reaguje na velkou poptávku ukrajinských rodin, které se chtějí vracet zpět na Ukrajinu. Firma chce však spojení provozovat dlouhodobě.

Vlak RegioJetu bude z pražského hlavního nádraží vyjíždět po osmé hodině večerní (první vyjede v sobotu večer) a přes Pardubice, Olomouc, Ostravu, Bohumín, Krakov a Řešov zamíří do Přemyšlu. Tam bude zajištěn přestup na spoj Ukrajinských drah. Hraniční kontrola má podle dopravce „výhledově“ probíhat pouze ve vlaku, což by mělo eliminovat zdržení na polsko-ukrajinské hranici. Do Lvova vlak přijede ve 13:10 a do Kyjeva ve 22:34. V opačném směru budou vlaky z Kyjeva vyjíždět v 8:30. V soupravě budou řazeny lůžkové vozy.

  Do ČR může z Ukrajiny přijít přes 400.000 lidí, vláda hledá ubytování

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com