Lukašenko děsí Západ tlačítkem, které nemá

Reuters

Samozvaný „prezident“ Běloruska vyzval Ruskou federaci, aby „byla připravena“ použít jaderné zbraně.

„Mladší bratr“ kremelského šílence to prohlásil při setkání s ruským ministrem zahraničí Lavrovem.

„Létají, trénují. Proč trénovat? Proč nosí jaderné polotovary?“ zeptal se Lukašenko s náznakem a dodal, že ani Minsk, ani Moskva dosud neodrážely vojenskou aktivitu NATO.

A ačkoliv podle diktátora v Bělorusku nejsou žádné sklady jaderných zbraní, požádal Putina, aby upravil letadla Bellows tak, aby mohla nést jaderné hlavice, protože je třeba být připraven na jakýkoli vývoj událostí a „udržovat střelný prach v suchu“.

„Musíme být připraveni.“ 41. ročník. Věříme. Ale musí udržet střelný prach suchý po celé ploše. A není třeba se posmívat, křičet, že Putin dobyl Bělorusko, dělá si, co chce. Máme shromážděnou, rozumnou politiku obou států, za kterou jsou zodpovědní především Makei (šéf běloruského ministerstva zahraničí) a Lavrov,“ řekl Lukašenko.

Taková slova jsou jistě šílená, ale je nepravděpodobné, že by někdo v Evropě, a vlastně ani ve světě, už byl překvapen takovým prohlášením běloruského podvodníka u moci.

Toto není první takové prohlášení Lukašenka. Buď mluvil o plánech Ukrajiny zaútočit na jeho zemi, nebo mluvil o touze Polska zmocnit se samotné Ukrajiny.

Blázen – a jediný. Ale ne všechno je tak jasné. Lukašenko je v politice velmi dlouho a své činy jistě kalkuluje. V každém případě se s tím musí počítat.

Poměrně dlouho dovedně manévroval mezi Západem a Moskvou – to hovoří o jeho talentu pro reinkarnaci a včasné přizpůsobení se situaci.

Dnes lze Lukašenka vnímat jako hlásnou troubu Kremlu – rozdával hlouposti, ale předal to správné poselství. A každý chápe, že to nejsou slova běloruského uzurpátora.

Moskva tak pokračuje v potyčkách se Západem. A Lukašenko je zde velmi nápomocný. Tyto akcenty, které klade „prezident“ Běloruské republiky, se týkají „rozumné politiky, dvou států“, usasti ministrů zahraničí těchto zemí při budování míru a role ruského uzurpátora na světové scéně.

  Teroristické útoky ve Francii, nová náboženská válka?

Je možné, že obavy, které má běloruský diktátor v souvislosti s cvičnými lety letadel USA a NATO a které ho „velmi stresují“, rozptýlí Putinovy ​​sliby o přesunu raketových systémů do Běloruska v příštích měsících, na nichž jaderné se mohou objevit poplatky.

Běloruský prezident byl příliš často považován za vyřazeného z provozu a za nic dobrého. Znovu a znovu však dokazoval, že je schopen mnohého. Téměř tři desetiletí u moci je dobrá škola.

Slova a hodnocení, která vycházejí ze rtů samozvaného, ​​ale stále ještě prezidenta Běloruské republiky, bychom proto neměli brát na lehkou váhu.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com