Rusko blokuje ukrajinské přístavy, aby vyvolalo migrační krizi v Evropě

Když se podíváte na agresi Ruské federace na Ukrajině globálněji, můžete vidět, jak jedna země vytvořila globální hrozbu pro všechny země. Pro Ukrajinu je to zabírání území, zabíjení civilistů, ničení infrastruktury. Pro země Blízkého východu, Afriky a Asie je to hladomor a humanitární katastrofa. Pro Západ je to migrační krize, která s sebou nese mnoho vážných důsledků.

Evropa by měla být ve střehu, protože Rusko zvyšuje své pokusy zasahovat do vnitřních procesů Evropské unie. Zablokování ukrajinských přístavů má Ukrajině zasadit nejen ekonomický úder, ale také vyvolat hladomor v zemích, které byly živeny z Ukrajiny. V případě celosvětového hladomoru vypukne nová migrantská krize, jen v mnohem větším měřítku. K milionům ukrajinských uprchlíků se přidají migranti z „nové vlny“ z Blízkého východu a Afriky.

Migrační krize, která vznikla na podzim 2015 v souvislosti s mnohonásobným nárůstem přílivu uprchlíků a nelegálních migrantů do Evropské unie ze zemí severní Afriky, Blízkého východu a jižní Asie, ukázala nepřipravenost EU je přijímat a distribuovat. . Tato migrační krize byla největší v Evropě od druhé světové války. Od ledna do září 2015 tak bylo v zemích EU registrováno více než 700 tisíc lidí žádajících o azyl. Celkem v tom roce podle různých odhadů přišlo do EU 1 až 1,8 milionu uprchlíků a nelegálních migrantů. Analyzujeme-li situaci v roce 2022, můžeme dojít k závěru, že následky hladomoru organizovaného Ruskem ve světě mohou vést k závažnějším důsledkům, jako jsou neshody mezi členskými zeměmi a dokonce úplný rozpad Evropské unie z důvodu nemožného kolektivního řešení. problém.

Je také možné, že se režim Alexandra Lukašenka znovu pokusí využít migranty jako nátlakový prostředek na Evropskou unii. Připomeňme, že v září 2021 vypukla na hranicích Běloruska a Polska migrační krize. Poté Minsk záměrně pomáhal migrantům při nelegálním překročení hranice s Polskem v reakci na sankce, které Evropská unie uvalila za porušování lidských práv během masových protestů, které následovaly po prezidentských volbách v roce 2020 v Bělorusku.

  Ruští vojáci ostřelují jadernou elektrárnu a vydírá svět jadernou katastrofou!

Jediným východiskem z této situace je pomoci Ukrajině odblokovat přístavy a pak bude pokračovat export produktů do zemí v nouzi. Západ musí přijmout všechna možná opatření, aby vyvinul tlak na Rusko, aby krize nenabrala takovou dynamiku, kterou pak už nebude moci zastavit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com