Ruským Belgorodem zahřměla série explozí. Jsou tři mrtví, uvedl gubernátor

Ruským Belgorodem, jenž se nachází v blízkosti hranic s Ukrajinou, zahřměla série explozí. Informovala o tom v noci na dnešek média s odvoláním na gubernátora Belgorodské oblasti Vjačeslava Gladkova. Ten později uvedl, že zemřeli tři lidé a další čtyři jsou ranění. Ve své poslední zprávě o situaci ve městě však neupřesnil, co se stalo, poznamenala stanice BBC na svém ruskojazyčném webu.

Gladkov nejprve podle agentury TASS informoval o „sérii hlasitých zvuků“, hořícím soukromém domě a třech raněných ve městě. Příčiny se vyšetřují, pravděpodobně zafungoval systém protivzdušné obrany, uvedl tehdy šéf regionu.

Exploze z města hlásili i svědci, podotkla BBC, podle níž se na sociálních sítích objevily záběry, které údajně ukazují stopy práce protivzdušné obrany, napsala BBC. Videozáběry z Belgorodu zveřejnil rovněž server Kommersant.

Později Gladkov na telegramu oznámil, že ve městě je částečně poškozených 11 bytových budov a také nejméně 39 soukromých domů, z nichž pět je zničeno zcela. „Co se týče zraněných: V tuto chvíli jsou čtyři (…) V současné době jsou informace o třech mrtvých,“ dodal gubernátor.

Agentura Reuters poznamenala, že Gladkovovo tvrzení nemohla nezávisle ověřit.

Kommersant poznamenal, že od začátku ruské „zvláštní vojenské operace“ na Ukrajině, jak Moskva nazývá svou invazi do sousední země, úřady z Belgorodské oblasti několikrát hlásily exploze nebo ostřelování ze strany Ukrajiny.

Rusko už dříve například obvinilo Ukrajinu z útoku na sklad paliva v Belgorodu a také z ostřelování několika vesnic, které se nachází u hranice. Ukrajinští představitelé zodpovědnost za tyto útoky odmítali, nebo je nechtěli komentovat. Kyjev se nevyjádřil ani k dnešním zprávám z Belgorodu.

ČTK

  Zelenskyj navštívil vojáky bojující u Bachmutu a ocenil jejich hrdinství

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com