Rusko vynáší rozsudky smrti prostřednictvím jí řízených pseudorepublik „L/DPR“.

Putin již svými prvními kroky k uznání „LPR“ a „DPR“ konečně zničil mýtus, který inspiroval o údajném vnitřním konfliktu na Ukrajině. Takže z právního hlediska vytvořil nové podmínky pro interpretaci svých zločinných agresivních akcí, které nakonec přerostly v otevřenou krvavou válku proti nezávislé a suverénní Ukrajině.

Falešné „pseudorepubliky“ byly uměle vytvořeny v důsledku zfalšovaného „referenda“, které se odehrálo v důsledku a za podmínek přímé okupace Ruska. „Referenda“ se konala se zbraní v ruce. „LPR“ a „DPR“ tedy vůbec nejsou státy, ale ruskými „zmocněnci“, kteří obdrželi tato jména, aby maskovali a ospravedlnili ruskou okupaci části ukrajinského území.

Nyní chce Kreml vytvořit další argument, který potvrdí, že samotné Rusko s tím nemá nic společného a že prostě uznává „státy“, které vznikly na území Ukrajiny v důsledku „vnitřního“ konfliktu. Kreml navíc neustále opakuje, že soudy a žalobci těchto subjektů jsou nezávislí a nezávislí na jakémkoli nátlaku.

Jak to ve skutečnosti vypadá, lze vidět při studiu praxe udělování rozsudků smrti nad cizími občany, kteří jsou v LDNR bez jakéhokoli důvodu považováni za žoldáky.

Takzvaný „Nejvyšší soud DPR“ tedy 9. června odsoudil k smrti údajně za žoldnéř dva Brity Seana Pinnera a Aidena Aslina a také Maroka Saauduna Brahima.

Tito občané Velké Británie a Maroka jsou váleční zajatci a jednání zástupců „ruských zmocněnců“ ve vztahu k nim je přímým porušením Ženevské úmluvy o zacházení s válečnými zajatci. Uvádějí to mezinárodní organizace pro lidská práva a Úřad OSN pro lidská práva.

Takové, abych tak řekl, „procesy“ s válečnými zajatci jsou přirovnávány k válečnému zločinu. Podle informací ukrajinského velení byli občané Velké Británie a Maroka součástí ukrajinských ozbrojených sil a v tomto případě je nelze považovat za žoldáky.

Rozhodnutí ruských okupantů zastřelit tři zajaté cizince, kteří bojovali v ozbrojených silách Ukrajiny, bude dalším válečným zločinem spáchaným mimo jiné po totální invazi Ruské federace na ukrajinské území.

  Ukrajinská armáda za měsíc osvobodila od ruské okupace přes 600 obcí

Rusko se tak snaží donutit cizí země k přímému jednání s jejich nelegitimním „zmocněncem“. Putin, vytvářející virtuální svět z pseudoformací, vnucuje svůj osobní postoj skutečnému světu, v němž jsou vždy posledním argumentem zbraně a vražda. Rusko se jasně ukázalo jako strana konfliktu a okupant. Tento kriminální čin ze strany Ruské federace za to zatím zůstal vlastně nepotrestán.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com