USA uvalily sankce na Putinovu údajnou přítelkyni a šéfa Chersonské oblasti

Spojené státy dnes rozšířily seznam sankcí proti Rusku o 30 firem a 13 jedinců, včetně někdejší gymnastky Aliny Kabajevové, která je podle médií Putinovou přítelkyní. Postihy míří i proti představiteli ukrajinské Chersonské oblasti Kirillu Stremousovi, kterého dosadily ruské okupační síly. Nový seznam na svých stránkách zveřejnilo ministerstvo financí USA.

Vláda zrušila Kabajevové víza a zavedla další majetková omezení, uvedla agentura AP. Kabajevová stojí v čele velké mediální skupiny NMG, která podle USA propaguje ruskou invazi na Ukrajinu.

Kabajevová je také na sankčním seznamu Evropské unie, dostala se na něj v rámci šestého sankčního balíku na začátku června. Od května je i na britském seznamu. K uvalení sankcí na Kabajevovou za šíření dezinformací vyzval i vězněný ruský opoziční lídr Alexej Navalnyj, píše AP.

V nejnovějším balíčku sankcí amerického ministerstva financí je také Andrej Grigorjevič Gurjev, oligarcha, který vlastní panství Witanhurst v Británii. Rezidence se 25 ložnicemi je po Buckinghamském paláci druhým největším sídlem v Londýně, uvedla AP. USA se rozhodly blokovat také jeho jachtu Alfa Nero v hodnotě 120 milionů dolarů (2,9 miliardy korun).

ČTK

  Média: Johnson v hlasování o důvěře vyhrál, čekají ho ale těžké časy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com