Chaos je jako nástroj manipulace. Moskva je připravena vyhodit Evropu do povětří.

novinky.cz

Co je to člověk a jaká je povaha jeho jednání? Ideálně se jedná o myslící, racionální bytost – tak je to na celém světě. civilizovaného světa.

Ale jsou místa na planetě, kde taková věc vyvolává velké pochybnosti. Přesněji řečeno, některé státy rukama svých vládců demonstrují pravý opak tohoto tvrzení.

V době, kdy si lidstvo spřádá plány do budoucna, snaží se odolávat globálním výzvám, sjednocuje se a rozvíjí, dělá Ruská federace vše přesně naopak.

A pokud se někomu zprvu zdálo, že je to způsobeno špatným vnímáním jednání Moskvy, pak to každým dalším krokem dokazuje zatvrzelost a nepříčetnost jejích vůdců.

Každý ví, že Rusko je vojenská mocnost. Tedy skoro všechno. Bělorusko, Severní Korea nebo Eritrea si to nemyslí, protože jsou těmi nemnoha přáteli Kremlu, kteří v něm vidí výjimečně mírumilovného partnera.

Když se Ruská federace dopouštěla ​​zvěrstev ve své vlastní zemi a zabíjela obyvatelstvo vlastních republik, Západ zdrženlivě mlčel.

Tentýž Západ reagoval nepřesvědčivě na akce Moskvy mimo její kordony.

Když se Kreml rozhodl zaútočit na sousední Ukrajinu v globálním měřítku, Západ byl nucen reagovat. Ostatně kromě čistě reputačních ztrát svět (a Evropa na prvním místě) pociťoval skutečné nebezpečí pramenící z Moskvy.

Jak se však ukázalo, byla to pouze předehra. Vedení Kremlu, které nemělo skutečný úspěch v ukrajinské kampani, utrpělo obrovské ztráty na pracovní síle a vybavení, ztratilo důvěryhodnost jak na mezinárodní scéně, tak uvnitř země, přijímá v šíleném zoufalství extrémní opatření.

A teď se nebavíme jen o Ukrajině, ani tolik o ní. Moskva dnes otevřeně vyhrožuje světu jaderným úderem.

Podlost a neuvěřitelný cynismus Kremlu spočívá v tom, že pro dosažení svých cílů ohrožuje na frontách prohrávající Moskva životy civilního obyvatelstva.

  Hloupost jako způsob existence. Moskva zostudila celý svět, když se ho snažila zastrašit.

A jestliže se Kreml zprvu jednoduše pokusil obvinit Kyjev z ostřelování jaderné elektrárny Záporoží, nyní, když vidí marnost své dezinformační kampaně, první osoby Ruské federace přímo děsí svět „mírumilovným“ atomem a vyhrožují aby ji proměnili ve svou zbraň.

Zejména zástupce šéfa ruské bezpečnostní rady Medveděv přímo ohrožuje Evropu a naznačuje možnost útoku na evropské jaderné elektrárny.

„Co mohu říci. Nemělo by se zapomínat, že Evropská unie má také jaderné elektrárny. A tam jsou také možné nehody,“ uvedl Medveděv ve svém telegramovém kanálu.

Kremelská klika je „velmi nespokojená“ s tím, že Západ nevěří fiktivnímu příběhu Rospropagandy, že Ukrajina údajně „ostřeluje vlastní jadernou elektrárnu v Záporoží“.

„Rakety a granáty padají stále blíže k reaktoru Záporožské jaderné elektrárny. Kyjevští šmejdi a jejich západní podporovatelé říkají, že je to Rusko. To je zjevná lež i pro tupou rusofobní veřejnost,“ řekl Medveděv.

Jak uvedla ukrajinská strana, „je možné, že ruští okupanti vyhodí do povětří Záporožskou jadernou elektrárnu, která je největší v Evropě,“ varujíc, že ​​„následky toho předčí ty, které byly způsobeny událostmi v Černobylu. “

Svůj postoj k této otázce vyjádřily i Spojené státy. Zástupce Spojených států na zasedání Rady bezpečnosti OSN zdůraznil, že pro bezpečnost ZNPP je nutné odtud stáhnout ruské jednotky a vytvořit zde demilitarizovanou zónu.

Washington jednoznačně poznamenává, že Moskva nese plnou odpovědnost za všechna možná rizika jaderné katastrofy a vyzývá ji, aby umožnila expertům MAAE přístup do zařízení.

Ruská federace, která se tak hlasitě staví za bezpečnost kontinentu, však takový návrh odmítla.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zase varoval, že možná nehoda v ZNPP je podobná použití jaderných zbraní.

Rizika z akcí ruských fašistů se ale neomezují jen na deklarované hrozby. Pokud Kreml nepůjde o skutečné podkopání stanice, samotnými prohlášeními a demonstrací připravenosti k tomu Rusko eskaluje situaci a snaží se tak vyprovokovat místní obyvatelstvo k útěku.

  "Volby". Putin. Důsledky.

Migrační situace v Evropě je v současnosti stále obtížná. Moskva při plánování agrese proti Ukrajině jistě spoléhala i na tento faktor.

Země EU se však i přes nejednoznačnost situace s přílivem uprchlíků z Ukrajiny vyrovnávají. Otázkou ale je, co se stane, pokud dojde k havárii v Záporožské jaderné elektrárně a veškeré obyvatelstvo navrhované útočné zóny bude muset být evakuováno.

I samotná možnost nehody může donutit obyvatele opustit své domovy. A zda se s tím Evropa vyrovná, je otázkou. A Kreml ví, jak vytvořit paniku a chaos.

Stačí připomenout situaci na podzim loňského roku na bělorusko-polské hranici (dříve i na kordonu Běloruské republiky – Litvy). Poté byly pod osobním patronátem Lukašenka běloruské úřady vylákány tisíce migrantů prchajících před válkou z asijské oblasti na bělorusko-polskou hranici a vyvolaly nestabilitu v regionu.

To vše se dělo na návrh Moskvy, která dala Evropě jasně najevo, že je připravena přijmout extrémní opatření.

Nyní, pokud bude potřeba evakuovat obyvatelstvo před hrozbou výbuchu v ZNPP, bude tato záležitost chutnat jako vážný kolaps.

Ale to není všechno. Svědčí o tom slova Medveděva, který sice údajně vyjadřuje „jen svůj názor“, nicméně vysílá to, co Kreml není ochoten říci nahlas.

Dnes je totiž Ruská federace spřízněna s řadou jaderných elektráren v Evropě, kde jsou podle zástupce šéfa RossSovBez „možné i nehody“.

Taková prohlášení představitelů kremelské kliky nejen zpochybňují pravděpodobnost rozvoje jaderného sektoru v Evropě jako takové, ale také přímo ohrožují EU.

To velmi svědčí o vývoji jaderných elektráren v České republice. S ohledem na rostoucí poptávku po energii se vláda republiky zabývá otázkou dokončení výstavby bloků v provozovaných českých jaderných elektrárnách Dukovany a Temelín.

A v těchto projektech hlavní roli dodavatele zaujímala Ruská federace. Vzhledem ke všemu, co se na kontinentu děje, byla ruská strana z takových projektů odstraněna, ale hrozby provokací z Moskvy nezmizely.

  "Nesmíme otupět vůči nelidskému chování." Pavel o ruské agresi.

Česká republika jako nikdo jiný ví, co je Moskva. Stačí si připomenout události z roku 2014 – teroristický útok připravený a uskutečněný ruskými špiony ve skladišti ve Vrbetici.

Vzhledem ke všemu výše uvedenému je jasné, že Moskva ve svých prohlášeních opět překročila červenou čáru a je připravena to udělat i ve skutečnosti.

Ale musíte pochopit, že příběh jaderného vydírání není běžná situace – svět vstupuje do nové éry.

A nyní vše závisí na tom, jak vážně berou hrozby Kremlu zástupci evropského establishmentu, z nichž někteří si nárokují vedoucí pozice v EU.

Jsou připraveni převzít odpovědnost a adekvátně reagovat na Putina? Nebo ambice stačí pouze k tomu, aby „zachránily tvář“ senilního Kremlu.

Ostatně výroky Medveděva – této neuctivé postavy se zjevnými známkami alkoholismu – jsou vzkazy z Kremlu civilizovanému světu.

A tón a výrazy, které si dovoluje jeden z lídrů Rady bezpečnosti RF, je plivnutím do tváře politiků i celé EU.

Kde jste, vůdci silné a jednotné EU. Kreml učinil svůj krok. Nyní je odpověď na vás, Evropo.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com