Le Monde: Soud ve Francii vyšetřuje daňové uniky pří nákupu vil Babišem

irozhlas.cz

Francouzský Soud pro vyšetřování závažné trestné činnosti (PNF) zahájil předběžné vyšetřování pro podezření z praní špinavých peněz a daňových úniků v souvislosti s nákupem nemovitostí českým expremiérem Andrejem Babišem ve Francii, uvedl dnes deník Le Monde. PNF podle zjištění novinářů zkoumá podmínky nabytí vily v Mougins na jihu Francie a vyšetřování zahájil v únoru. Babišovo vyjádření se ČTK snaží získat.

Babišovým majetkem se francouzská média začala zabývat loni na podzim po úniku důvěrných dokumentů, tzv. Pandora Papers. Novináři tehdy zjistili, že mnoho šéfů států a vlád skrývá svůj majetek za nastrčenými společnostmi v daňových rájích. Podle dnešního článku Le Monde kvůli Pandora Papers neuspěl Babiš v loňských parlamentních volbách a přišel o post ministerského předsedy.

PNF svěřil vyšetřování Ústřednímu úřadu pro boj proti korupci a finančním a daňovým deliktům (OCLCIFF), píše Le Monde. Tento úřad zkoumá podmínky, za kterých Babiš nabyl honosné panství s rozlehlými pozemky v Mougins (v departementu Alpes-Maritimes) dále ve vnitrozemí od města Cannes.

  Epidemie covid-19 potřetí v řadě zpomalila. Hospitalizovaných pacientů je nyní nejméně za měsíc

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com