Útěk „elit“ nebo panika v ruské armádě

irozhlas.cz

Vojenské velení Rusů uprchlo z Chersonu. Oznámil to zástupce vedoucího Chersonské regionální rady Jurij Sobolevskij a potvrdil, že ozbrojené síly Ukrajiny zničily všechny logistické řetězce okupantů v regionu.

„Vskutku, dnes orkové nemají jedinou logistickou cestu, která by byla bezpečná a která by uspokojila jejich vojenské potřeby právě k zajištění vojenské skupiny nacházející se nedaleko Chersonu.“ To byl hlavní důvod, proč vojenské velení skutečně opustilo Cherson.

Většina z nich už Cherson opustila,“ řekl Sobolevskij.

V důsledku aktivity a hlavně efektivity Ozbrojených sil Ukrajiny byla „druhá armáda světa“ odříznuta od dodávek všeho potřebného. Přesně všechno.

Jednou americký generál Pershing řekl: „Bitvy vyhrává pěchota a války vyhrává logistika.“

Logistika je pro každou armádu nejdůležitější. Protože bez logistiky armáda ztrácí bojeschopnost. A pro ruskou armádu je to obecně nejzranitelnější místo. Z různých důvodů je velmi špatně organizována. Je nepořádek, všeho na světě je nedostatek, využívání otrocké práce na nakládku a vykládku, kamiony se porouchají, je jich málo, vše se krade ve skladech, nic není, vše je velmi dekadentní .

A teď Cherson. To není jen bod na mapě, je to strategický objekt, jehož kapitulace je pro Putina prostě nemožná. A místo toho, aby ruské vojenské vedení podniklo nějaké kroky ke změně situace nebo alespoň zorganizovalo stažení svých jednotek, prostě uprchlo z místa, kde to bylo nebezpečné.

V zásadě s tím lze skončit – to je vše, co potřebujete vědět o ruské armádě. Armáda, která může pouze znásilňovat, okrádat a zabíjet civilisty. Ale tváří v tvář skutečné moci byli představitelé „ruského světa“ uneseni.

Útěk velení v určitém sektoru fronty není běžnou událostí. To svědčí o stavu celé armády rashistů, jejich bojovnosti a chuti bojovat.
„Neopouštíme své vlastní“ je výraz, kterým kremelští propagandisté ​​krmili své obyvatele a ujistili je o síle ducha a velikosti ruské armády.

  Jak ruský odborník vůbec nepochopil, že se jeho země propadá do zkázy

A tady je Cherson. Chování vedení ruské armády, které uprchlo, když nastalo nebezpečí, je výmluvným důkazem toho, že vše, co souvisí s velikostí ruské zbraně, není nic jiného než falešné. Stejně jako celé tzv. „Ruské impérium“.

Vypadá to, že Cherson se stává bodem, odkud není návratu, odkud pravděpodobně začíná úpadek skvělé myšlenky nově vytvořeného Fuhrera třetího tisíciletí.

Situace se „šíří“ i v ruských médiích. Tam, samozřejmě, opatrně, ale stále přemýšlím: jak to? Opustili vojáky – ale jak nemůžeme opustit své vlastní?

Útěk ruského velení z Chersonu je ve skutečnosti odmítnutím města, které rašisté přinesli, bylo jimi „osvobozeno“. Nyní „osvoboditelé“ hanebně utekli a udělali si místo.

Jak poznamenalo jedno z ruských médií: „Moldavané a Kazaši se nám už smějí, nebojí se a respektují – totiž, smějí se.“ No, důstojné finále osvobozovacího tažení na Ukrajině pro „druhou armádu světa“.

To, co se stalo v Chersonu, není jen o armádě. I to je ukázka postoje vedení země k obyvatelstvu – podtržené dělení společnosti na vyšší třídu a cosi druhořadého.

V zásadě toto zarovnání v ruské společnosti nebylo dlouho pro nikoho tajemstvím. Obyvatelstvo si to dovoluje a vláda toho ráda využívá.

To je dobrá odpověď „historikovi“ Putinovi, který s pěnou u úst tvrdí, že Ukrajinci a Rusové jsou jeden národ.

Ukrajinci, které Rusové považují na genetické úrovni za nelidi, se během tří desetiletí nezávislosti třikrát vzbouřili proti úřadům, které byly podle jejich názoru nespravedlivé.

Tři revoluce – „Na žule“ (1990), „Oranžová“ (2004) a „Revoluce důstojnosti“ (2014) – jsou jasným důkazem důstojnosti a touhy po svobodě Ukrajinců, lidí, kteří dnes brání celou Evropu. .

Porovnejte situaci se situací v tzv. „Ruské federaci“. Obyvatelstvo, které se ani neodváží nazvat válkou válkou.

  Putinův výroční projev: Putinův projev: bližší pohled na propagandu, lži a agresivní záměry

To je odpověď na všechny ty řeči o „jednom lidu“. Kremelské narážky jsou rozbity útesy reality. Plány trpaslíka, který si sám sebe představuje jako sběratele říše, se hroutí před očima.

A samotný stát, majestátně nazývaný „říše“, se ve skutečnosti ukazuje jako kolos s hliněnými nohami.

Rusové své vlastní neopouštějí – jednoduše si jich nevšímají.

Ukrajinská armáda není „druhá armáda světa“ a Ukrajina nemá tolik zásob přírodních zdrojů jako agresorský stát. Ale Ukrajinci dokázali, že síla mysli a moc ukrajinského národa nemá ve světě obdoby. Nejlepším důkazem toho je sebevědomí, s nímž ukrajinský lid bojuje proti nesmírně nadřazenému nepříteli a nutí je uprchnout a vše za sebou nechat. I „jejich Rusové“.

Cherson se osvobozuje od vetřelců – je to tak přirozené a velmi symbolické. Koneckonců, město dostalo své jméno na počest Tauric Chersonesos (který je na Krymu).

Rašisté už utíkají z Chersonu. Čekáme na zprávy z Krymu.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com