Provokativní akce Ruska v ZNPP

novinky.cz

Není žádným tajemstvím, že Kreml utrpěl řadu neúspěchů na pozadí vojenských operací na území Ukrajiny. Proto se agresorská země v poslední době uchýlila k jadernému vydírání. Ruská federace v posledních týdnech záměrně ostřeluje Záporožskou JE. Vytváří tak přímé riziko největší katastrofy způsobené člověkem od dob jaderné elektrárny v Černobylu. Evropa nikdy nečelila hrozbě takového rozsahu. Je jasné, že taková katastrofa změní život všem.

Okupační síly Ruska utrpěly taktické porážky v bojích na území Ukrajiny. Lokalizace aktivního nepřátelství jihovýchodním směrem také nepřináší „potřebné“ výsledky. Proto jediné, co může Ruská federace v takové situaci udělat, je uchýlit se k jadernému vydírání jako metodě nátlaku na Západ. Počínaje 5. srpnem ruské jednotky systematicky ostřelují okolí ZNPP a záměrně útočí v nebezpečné vzdálenosti od fungujících reaktorů. Ruské úřady a jejich neměnní propagandisté ​​se jako obvykle uchýlili k obvinění ukrajinské strany a hlásí, že ozbrojené síly jsou zapojeny do takzvaného ostřelování.

Během července, stejně jako na začátku srpna, se útočné akce Ruska na jihovýchodě výrazně zpomalily. Ozbrojeným silám se podařilo osvobodit některé oblasti fronty a také obsazené osady. Armáda Ruské federace není jednotná, zcela vyčerpaná a má demoralizovaného ducha. Mobilizace v Rusku postupuje pomalým tempem a není schopna zajistit své pozice lidskou silou. Nedostatek zbraní působí i proti okupantům. Rusko dnes nedisponuje silným mocenským zdrojem, a tak není schopno zásadně změnit situaci na frontě ve svůj prospěch. Putin samozřejmě chce jednání za podmínek, které jsou pro něj výhodné. To by mu poskytlo taktickou pauzu a byl by schopen soustředit potřebné prostředky na frontě a také vytvořit předpoklady pro integraci okupovaných ukrajinských území pod svou pravomoc.

S přihlédnutím k výše uvedeným cílům se Rusku podařilo dosáhnout pouze aktivace jaderného vydírání. Primárně míří do Evropy. Vzniká tak umělé riziko katastrofy způsobené člověkem. Zástupce okupantů V. Rogov 12. srpna řekl, že „zahajují proces konzervace Záporožské JE, protože má nízkou produktivitu kvůli ostřelování“. Kvůli neustálému ostřelování ze strany Ruské federace byla elektrárna částečně bez proudu. Ruská strana plánuje odpojit provozní generátory stanice od ukrajinské energetické soustavy a dále stanici zcela zastavit. To znamená, že okupanti mají za cíl napojit ukrajinskou elektrárnu na svůj energetický systém a nasměrovat elektrické vedení na území Krymu. Kreml záměrně mluví o vytvoření globální radiační hrozby nejen pro Ukrajinu, ale i pro celou Evropu. Pokud totiž dojde k úplnému odstavení elektrárny a dalším pokusům o její využití v rámci Ruské federace, dojde ke katastrofickým situacím.

  Rusko – armáda na hranicích s Ukrajinou – válka nebo varování Západu?

Pokud budou generátory ZNPP odpojeny od ukrajinských energetických systémů a dojde k úplnému zatemnění stanice, budou nepoužitelné pro práci na vlastních potřebách chlazení paliva. Paralelně s tím vznikne blackout na území jižních oblastí Ukrajiny, právě ty odebírají elektřinu ze stanice. Problémem nebude jen to, že civilní obyvatelstvo, miliony obyvatel, zůstanou bez elektřiny, ale také to, že se zastaví práce podniků, škol, univerzit a lékařských ústavů, úplně zmizí komunikace a nejhorší je, že životy lidí budou v ohrožení. Takto orgány Ruské federace vytvářejí největší uměle vytvořenou výzvu, kterou lidstvo dosud nevidělo.

Rusko zcela záměrně vydírá svět radiační katastrofou a drží největší jadernou elektrárnu v Evropě pod okupací. Každým dnem více a více ničí možnost ochrany ZNPP a vyhnutí se radiační havárii globálního rozsahu. Jde o záměrný jaderný terorismus, který ruská vláda používá jako politický cíl k dosažení svých vlastních „imperiálních cílů“.

Putin chápe, že je na frontě zcela bezmocný, a tak se uchýlí k teroristickým akcím, které povedou ke smrti milionů lidí. A k čemu tohle všechno? Aby realizovali své vlastní geopolitické rozmary? Je možné, aby lidstvo zastavilo největšího agresora a zločince naší doby? Zastavte to, než bude příliš pozdě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com