Dodávka s 29 utečenci bourala v Břeclavi na útěku před policií

Celkem 21 zraněných si vyžádala ranní nehoda dodávky se syrskými migranty, která havarovala na kraji Břeclavi na útěku před policií. Jak ČTK řekla mluvčí záchranářů Michaela Bothová, šest lidí se zranilo těžce a 15 lidí utrpělo středně těžká a lehká zranění – bylo mezi nimi i pět dětí. Záchranáři je ošetřili a převezli do jihomoravských nemocnic. V dodávce cestovalo 29 utečenců.

„Prohlédli jsme všechny, kdo v dodávce cestovali, v péči jsme měli 21 lidí. Kromě nich jsme do nemocnice převezli i dva další lidi jako doprovod,“ upřesnila Bothová.

Nehoda se stala kolem 7:00 poté, co převaděč s dodávkou nezastavil ke kontrole na hranicích v Lanžhotě a ujížděl policistům až do Břeclavi, kde narazil do dvou aut a do domu.

Policisté od půlnoci na čtvrtek dočasně obnovili kontroly na hranicích se Slovenskem, zatím jsou naplánované do 8. října. Důvodem je významně rostoucí počet utečenců zejména ze Sýrie, kteří hranice do Česka nelegálně překračují. Za první dva dny zadrželi policisté v Jihomoravském kraji zadrželi přes 300 migrantů a téměř 20 převaděčů. Kromě Česka obnovilo kontroly na hranicích se Slovenskem také Rakousko.

  Pavel a jeho poradci mají podle Jurečky připomínky a podněty k reformě penzí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com