Jaké jsou důvody skutečného nebezpečí Ruska?

echo24.cz/

„Bez výjimky byly všechny války vedené Rusy obranné. Rusko je vždy obětí „kontinentální blokády“ ze strany Evropy. Rusko nedělá nic špatného. Zlo je právě to, co dělá pro Rusko. Na faktech nezáleží.“

Je logické si myslet, že tato fráze patří jednomu ze známých ruských propagandistů, kteří jsou náchylní k laciným nehoráznostem, aby přitáhli pozornost ruského „televizního plebsu“, protože konkurence na předních ruských televizních kanálech výrazně zesílila. a vyskytly se vážné problémy s kreativitou. Ale ne všechno je tak jednoduché!

Tato fráze nemá nic společného s válkou, kterou Rusko rozpoutalo 24. února 2022 proti Ukrajině. A je nepravděpodobné, že prostý ruský laik, který nemá dobré historické nebo filozofické vzdělání, „uhodne“, kdo je autorem takového rčení. Ale tato věta je stará téměř 100 let a pronesl ji klasik ruské filozofie Ivan Alexandrovič Iljin, který byl na osobní rozkaz Stalina 29. září 1922 vypovězen ze SSSR.

Následujících 32 let emigrace byl Ivan Iljin, zarytý monarchista, důsledným a zuřivým kritikem bolševického režimu a otevřeně podporoval nacismus v interpretaci této ideologie nacistickým Německem ve 20.–30 letech 20. století.

Na rozdíl od Nikolaje Berďajeva (který byl také nucen opustit svou vlast) se Evropa setkala s Iljinem lhostejně – a po jeho smrti v roce 1954 se na něj pokusila zapomenout a zanechala své jméno mezi mnoha „menšími“ ruskými mysliteli na pravé straně politického spektrum.

Řada jeho novinářských prací se však o mnoho let později stala příručkou pro mnoho ruských politiků a funkcionářů a po 100 letech se ukázalo, že vládnoucí „elita“ Ruska se téměř výhradně skládá z „oddaných studentů“ Ivana Alexandroviče.

V Putinově Rusku byla Iljinova díla doporučována vládním úředníkům k přečtení, publikována a znovu publikována ve velkém množství a byla organicky integrována do moderní ideologie ruského Miru. Citáty z děl filozofa zaznívají z vysokých tribun, stávají se epigrafy pro novinářské články a jsou široce používány při testování znalostí školáků a studentů.

  Čínský prezident Si Ťin-pching přijel do Moskvy. Svět čeká.

Podle mnoha zahraničních (neruských) badatelů je právě Iljin považován za ideového a duchovního „mentora“ a inspirátora ruského prezidenta Vladimíra Putina.

Slavný americký historik Timothy Snyder cituje následující slova Ivana Iljina: „Ruská kultura automaticky vytváří „bratrskou jednotu“ všude tam, kde se šíří ruská moc.“

Iljin ve svých dílech vzal slovo „Ukrajinci“ v uvozovkách, protože: „…popíral jejich nezávislou, mimo ruský orgán, existenci:“ Mluvit o Ukrajině znamená být zapřisáhlým nepřítelem Ruska.

Iljin považoval za samozřejmé, že Ukrajina bude součástí postsovětského Ruska.

A zde jsou některé z nejabsurdnějších fragmentů televizního projevu prezidenta Ruské federace na adresu „ruských občanů, drazí přátelé“ tři dny před začátkem války: „Ještě jednou zdůrazňuji, že Ukrajina pro nás není jen sousední stát. Je nedílnou součástí naší vlastní historie, kultury, duchovního prostoru. To jsou naši kamarádi, příbuzní, mezi kterými jsou nejen kolegové, přátelé, bývalí kolegové, ale i příbuzní, lidé s námi spjatí krví, rodinnými vazbami.

Obyvatelé jihozápadních historických staroruských zemí se po dlouhou dobu nazývali Rusy a pravoslavnými. Tak tomu bylo až do 17. století, kdy byla část těchto území znovu sjednocena s ruským státem, a poté.

Zdá se nám, že o tom v zásadě všichni víme, že se bavíme o známých faktech. Zároveň, abychom pochopili, co se dnes děje, vysvětlili motivy ruského jednání a cíle, které si klademe, je nutné říci alespoň pár slov o historii problému.

Začnu tedy tím, že moderní Ukrajinu zcela vytvořilo Rusko, přesněji bolševické, komunistické Rusko. Tento proces začal téměř okamžitě po revoluci v roce 1917 a Lenin a jeho spolupracovníci to udělali velmi hrubým způsobem vůči Rusku samotnému – tím, že oddělili, odtrhli od něj část jeho vlastních historických území. Samozřejmě se nikdo na nic neptal milionů lidí, kteří tam žili.“

  Letecký útok po celé zemi. Moskva opět terorizuje občany Ukrajiny.

Nápadná shoda názorů filozofa počátku 20. století a ruského diktátora počátku 21. století!

Po výše uvedených frázích obou „myslitelů“ je zcela jasné, proč je zbytečné hledat důvody a cíle „zvláštní vojenské operace“ vyhlášené v předvečer invaze, která je širokou škálou falešných výmyslů. Putin a jeho nohsledi – od denacifikace a demilitarizace, osvobození „lidí z Donbasu“, konfrontace s agresivními plány kolektivního Západu v čele se Spojenými státy a jako „důsledek“ pokus ukončit pokusy USA o zabavení hegemonie ve světě, a do výšky absurdity a cynismu – likvidace protiruské enklávy, která údajně ohrožuje Rusko.

Takovým vysvětlením mohou věřit jen naivní lidé, kteří věří všemu, co velmi placení propagandisté ​​vysílají z televizních obrazovek podle metodických pokynů pečlivě vypracovaných v Kremlu.

Další věc je překvapivá – proč civilizovaný svět „učaroval“ naslouchal lžím V. Putina, počítaje zisk z obchodu s tak „nadějným“ partnerem. Proč zisk zcela zastínil bezpečnost a učinil „ziskové“ obchodování zcela nemorálním?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com