Rusko zaútočilo na energetické zařízení u Kryvého Rihu, část města je bez proudu

Část Kryvého Rihu na jihu Ukrajiny a okolní obce se dnes ocitly bez proudu poté, co Rusko zasáhlo zařízení energetické infrastruktury v okrese. Dnes nad ránem na to na sociálních sítích upozornil šéf vojenské správy města Oleksandr Vilkul. V Charkově přišlo kvůli neustálému ostřelování už 150.000 lidí o střechu nad hlavou, sdělil podle agentury Unian starosta města Ihor Terechov.

Na obnovení dodávek proudu v Kryvém Rihu a okolí pracují energetici. Pokud se havárii nepodaří odstranit, zajistí úřady dovážku vody do postižených oblastí, upřesnil Vilkul.

Rusko v posledních dnech podniká intenzivní vzdušné útoky na ukrajinskou energetickou infrastrukturu. Prezident napadené země Volodymyr Zelenskyj v úterý uvedl, že ruské údery za týden zničily 30 procent ukrajinských elektráren.

Terčem ruských vzdušných úderů je prakticky dennodenně druhé největší ukrajinské město Charkov, které pravidelně hlásí zásahy rezidenčních oblastí. „Charkov od 24. února čelí totálnímu ostřelování nepřátelskými silami. Do dnešního dne přišlo více než 150.000 lidí o střechu nad hlavou,“ sdělil podle Unian ve vysílání ukrajinské televize starosta města Terechov.

Starosta upřesnil, že někteří z těchto lidí načas z města odjeli. Ti, co zůstali, podle něj nalézají útočiště na studentských kolejích.

ČTK

  Podle Londýna až 1000 wagnerovců cvičí v Bělorusku bezpečnostní složky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com