Spolupachatelé nejvyššího světového teroristy nebo „vzdáleného vraha“. Kdo řídí palbu na Ukrajinu.

Válečný oheň zažehnutý polohloupým kremelským diktátorem v Evropě stále hoří.

Ukrajinský lid, kterému celý svět téměř jednomyslně vyhradil několik dní na kapitulaci, přinesl tomuto světu překvapení – osm měsíců nebývalé výdrže, odvahy a odvahy.

Vlastně ten samý svět i sám agresor byli neuvěřitelně překvapeni – schizofrenik z Kremlu dokázal svou hloupost a krátkozrakost a absolutní degradaci státu.

Místo Rashist Fuhrera, sběratele zemí současného století, je však uvedeno podmíněně. Říká se, že generalissimo naší doby vede válku, sedí v bunkru kdesi za Uralem.

No, pravděpodobně odtud je viditelnější a pohodlnější dávat rozkazy vaší armádě – mimochodem „druhé armádě světa.“ V každém případě si to mysleli, dokud se tato armáda nezapletla do skutečné války.

A stalo se, že po šesti měsících musel Fuhrer oznámit novou sestavu svých ozbrojených sil, protože z „druhé armády světa“ v zásadě nezbylo prakticky nic.

I když soudě podle toho, jak ruská armáda „bojovala“, to vůbec nebyla armáda – jen tlupa vyvrhelů.

A tak Kreml, který nedokázal získat výhodu v otevřeném, čestném boji (ačkoli je naivní dávat pojmy „poctivost“ a „Kreml“ vedle sebe), přešel k naprostému teroru.

Hlavním „čipem“ moskevského terorismu jsou raketové útoky na civilní infrastrukturu Ukrajiny.

Střely, které Kreml nazývá „vysoce přesné“, jsou nasměrovány na objekty v kdysi nazývané „bratrské“ zemi týmem – asi třemi desítkami zaměstnanců Hlavního výpočetního centra (MCC) ozbrojených sil RF.

Takové informace v jejich vyšetřování zveřejněné 24. října oznámily The Insider, Bellingcat a Der Spiegel a označily tým koordinující ničení Ukrajiny za „vrahy na dálku“.

Podle investigativních novinářů se výpočet letových tras provádí na speciálních stanicích v několika tajných vojenských jednotkách.

Zajímavou shodou okolností je, že centrum, kde se určují letové mise pro rakety, se nachází na stejné adrese jako ruský generální štáb. Ale možná to není vůbec náhoda.

  Deset dní tajné hry o Vrbětice. Proč Hamáček ohlásil kolaps?

Tým se skládá ze tří skupin střelců, z nichž každá má sílu asi 10 lidí a je zodpovědná za navádění specifického typu střely: „Kaliber“ (námořní), R-500 (pro pozemní komplex Iskander ) a „X-101“ (ve vzduchu).

Novináři odvedli titánskou a pečlivou práci, když zrekonstruovali tým 33 vojenských inženýrů podřízených přímo plukovníku Igoru Bagnyukovi.

Ten se od 24. února pokaždé před odpálením řízených střel na Ukrajině dostal do kontaktu s vedoucím hlavního výpočetního střediska – generálmajorem Robertem Baranovem.

Ano, pochopili jste správně – novináři jmenovitě identifikovali všechny členy organizace, která poskytuje služby navádění raket pro zločinecký kremelský režim na Ukrajině.

Mimochodem, toto novinářské vyšetřování dalo odpovědi na některé dříve existující otázky.

Telefonní záznamy Bagnyuka a jeho podřízených tedy potvrzují, že jeho tým začal týden předtím 10. října připravovat masivní úder na ukrajinská města.

Pokud do 2. října nebyly žádné hovory téměř dva týdny, poznamenávají vyšetřovatelé, pak od tohoto data zesílily a dosáhly vrcholu 9. října.

Tyto informace rovněž odpovídají zpravodajským údajům Hlavního zpravodajského ředitelství ukrajinského ministerstva obrany a potvrzují, že útok z 10. října nebyl odpovědí na údajný „úder Ukrajiny na Krymský most“, jak se ho snažila prezentovat Moskva.

Z útoku na Kerčský most obvinily ukrajinské speciální služby Ruskou federaci. Kyjev opakovaně prohlásil, že taková prohlášení jsou nepodložená.

Vyšetřovatelé zdůrazňují, že výsledkem ruského ostřelování Ukrajiny bylo opakovaně ničení civilní infrastruktury a oběti mezi civilním obyvatelstvem.

Zcela logicky vyvstává otázka – jak to, jsou to „vysoce přesné střely“.

„Buď tyto střely nesledovaly předem naprogramovanou dráhu letu, nebo bylo zacílení provedeno na základě nespolehlivé inteligence,“ píše The Insider, jako by na takovou otázku odpovídal.

Ale konec věty, která dává konečnou odpověď, je mírně řečeno hrozný: „Buď, zničení civilního obyvatelstva bylo skutečným cílem Kremlu.“

  Demontáž «matrjoškineho» Ruska

Bez komentáře.

I když po tom, co svět viděl v Buči, Gostomelu, Irpinu, Trostyanci, Izjumu a dalších ukrajinských osadách osvobozených po jejich obsazení „druhou armádou světa“, takové počínání rashistů sotva někoho překvapí.

Asi nelze hodnotit přínos novinářů k tomuto vyšetřování, protože je neocenitelný. Přečtěte si následující řádky, ve kterých autoři vysvětlili svou motivaci najít a odhalit identitu těch, kteří stojí za pácháním masových zločinů.

„Jejich anonymita jim dává pocit beztrestnosti a umožňuje jim necítit se osobně odpovědní za zabití desítek civilistů. Toto vyšetřování je navrženo tak, aby je zbavilo tohoto pocitu,“ shrnuli novináři The Insider, Bellingcat a Der Spiegel.

A to je velmi důležité – najít a postavit před soud každého, kdo se podílel na teroristických útocích – genocidě lidu Ukrajiny.

Jak poznamenávají vyšetřovatelé, mezi vojenskými inženýry „je několik velmi mladých a potenciálně nadějných programátorů, kteří se stávají klíčovými aktéry umožňujícími Putinovi vést agresivní války“.

Pravděpodobně by mohli sloužit vědě ve prospěch lidstva, ale místo toho je jejich milovaný Fuhrer volá k teroru. A tato volba se stává jejich volbou.

No, v Haagu je na lavičce dost místa pro všechny. Když mezitím novináři provádějící vyšetřování zavolali členům týmu kanonýrů, všichni zbaběle svou práci v MKC popřeli.

Instalatér, dělník na prasečí farmě, řidič autobusu, někdo se teprve učí programovat a někdo prostě vede „květinářství“ – takové jsou odpovědi, postavy promítající trajektorie strašlivých střel.

No, informace o práci každého z nich ve výpočetním středisku jsou podle jejich vlastní verze „nějaký nesmysl“ a novináři se „mýlili“.

„Tak či onak, ti, kdo jsou zodpovědní za navádění a odpalování těchto raket, jsou váleční zločinci, kteří si byli dobře vědomi následků svých činů,“ uzavřeli vyšetřovatelé.

  Moskva páchá na Ukrajině genocidu. ČR - oficiální uznání.

A je důležité, aby každý chápal svou míru odpovědnosti. A aby si všichni, včetně evropských a světových lídrů, pamatovali, že mlčení a nečinnost jsou spolupachatelství.

Vyberte si Evropu. Nyní máte takovou příležitost. A pamatujte, že vaše dnešní volba určí váš zítřek.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com