Moskva připravena zlikvidovat Lukašenka a zatáhnout Bělorusko do války proti Ukrajině – Robert Lansing Institute

Hlavní ředitelství Generálního štábu Ozbrojených sil Ruska (GRU) se na pokyn ruského prezidenta Vladimira Putina v nejbližších dnech pokusí fyzicky zlikvidovat běloruského prezidenta Alexandra Lukašenka nebo nasimulovat pokus o jeho atentát, aby byl schopné zapojit ozbrojené síly Běloruské republiky do přímé účasti ve válce proti Ukrajině jako součást regionální skupiny vojsk .

Napsalo to analytické centrum Robert Lansing Institute (RLI) s odkazem na zdroje v ruském vojenském vedení.

„Kreml se rozhodl zatáhnout Bělorusko do ruské ozbrojené agrese proti Ukrajině radikálním způsobem. Ruská vojenská rozvědka se na pokyn ruského prezidenta Vladimira Putina po jeho návratu ze summitu OSKB může v nejbližších dnech pokusit vypracovat scénář přímého pokusu o život prezidenta Běloruské republiky Alexandra Lukašenka nebo jeho napodobení. s cílem ho konečně zastrašit a nakonec přimět, aby nařídil svým jednotkám, aby se přímo účastnily války na ukrajinském území spolu s ruskými jednotkami, říkají zdroje,“ píše RLI.

V obou případech, ať už jde o neúspěšný nebo úspěšný pokus o atentát na Lukašenka, budou předloženy vykonstruované „důkazy“ o údajném „zapojení Ukrajiny a Polska pod vedením rozvědky NATO“, říkají zdroje RLI.

To bude formálním důvodem pro další účast běloruských jednotek v nepřátelských akcích na území Ukrajiny.

  Trump nominoval do Nejvyššího soudu Coneyovou Barrettovou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com