Ruská propaganda je groteskní. Ukázali „Vánoce na Západě“

Televize Russia Today připravila propagandistické video, které ukazuje, jak vypadaly svátky loni, jaké jsou teď a jak budou vypadat příští rok. Na závěr autoři přejí „šťastné protiruské svátky“.

Rusko s větší propagandou

Video od Russia Today má naznačovat, že bez ruských dodávek plynu a ropy se Západ neobejde.

Materiál začíná představením loňských prázdnin. Záběr ukazuje, jak rodiče dávají své dceři křečka s červenou mašlí na hlavě jako dárek. Video ukazuje radost mezi rodinou a jasně osvětlený vánoční strom.

Ruský obraz Vánoc na Západě

Další záběr, prezentující letošní prázdniny, ukazuje, že domu začíná docházet elektřina. Otec vytvoří mechanismus pro napájení lamp přes kolo, ve kterém křeček běží.

Na pohovce pod dekou zase sedí celá rodina, teple oblečená.

Na poslední scéně, která představuje prázdniny v roce 2023, můžete vidět m.j. vánoční stromeček, který je téměř úplně bez jehličí, okna jsou pokryta kusy lepenky a klec pro křečka je již prázdná. Rodina oblečená v teplých liškách a kloboucích jí polévku u stolu. V jednu chvíli otec najde ve svém talíři červenou mašli. To naznačuje, že pokrm byl vyroben z křečka, který byl dříve dárkem pro její dceru.

„Veselé protiruské Vánoce“

Video končí popiskem: „Veselé protiruské svátky. Pokud vám vaše média neřeknou, kam to všechno směřuje, Russia Today je dostupná přes VPN.“

Nahrávku sdílela na Twitteru NEXTA.

„Novoroční reklama ruských propagandistů,“ stálo v něm. — Objevily se informace, že video je založeno na skutečných událostech někde v ruských provinciích, ale propagandisté ​​neměli problém k videu přidat titulky a prezentovat je jako „zmrazující Evropu“, píše ironicky NEXTA.

Autor: Dana Markova

  Ukrajina je pro Rusko novým Afghánistánem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com