„Co nejvíce zbraní na Ukrajinu a co nejdříve“ Letos musíme zastavit Rusko jednou provždy

Válka na Ukrajině, kterou Putin rozpoutal 24. února loňského roku, je nejvážnější výzvou pro bezpečnost Evropy od roku 1945. Tuto výzvu je třeba co nejdříve řešit konsolidovanou a zvýšenou vojenskou podporou pro Ukrajinu, aby naši potomci mohli žít pod střechou právního řádu a demokracie, nikoli tyranie a autokracie. Jakékoli váhání a pomalost při budování vojenské podpory pro Ukrajince, kteří denně prolévají krev a bojují na pokraj svých schopností, stojí příliš mnoho a my si to již nemůžeme dovolit.

Bohužel, každým dnem je zjevnější, že Rusko svou agresi nezastaví, pokud Ukrajina nakonec prohraje. Svědčí o tom nejen prohlášení ruských úřadů a propagandistů, ale i rozsáhlá vojenská reforma na období 2023–2026, kterou 17. ledna oznámil ruský ministr obrany Sergej Šojgu. V rámci této reformy plánují zvýšit počet ozbrojených sil o 350 000 na 1,5 milionu, vytvořit dva nové vojenské okruhy v Petrohradě a Moskvě, vytvořit 12 nových divizí a armádní sbor v Republice Karelia. Ten sdílí 830 mil dlouhou hranici s Finskem.

Uprostřed pokračující mobilizace a přesunu ekonomiky na vojenskou úroveň, s rekordními rozpočtovými prostředky, které budou armádě přiděleny během několika příštích let, se Rusko připravuje na dlouhou opotřebovací válku. V zemi žije více než 140 milionů lidí, z nichž 30 % tvoří muži v produktivním věku. Na Ukrajině je populace 4x menší a každý mrtvý Ukrajinec se zbraní v ruce je velkou ztrátou pro celý svět, který se snaží čelit teroristům číslo jedna 21. století.

Intenzita nepřátelství se v posledních týdnech zvyšuje, což má za následek smrt stovek vojáků denně na obou stranách. Rusko neúnavně vrhá obrovské a přesilové síly k dobytí Donbasu. Začátkem tohoto měsíce média informovala, že Putin nařídil novému veliteli Společné skupiny sil Ruské federace na Ukrajině, který je zároveň náčelníkem generálního štábu ruských ozbrojených sil, Valeriji Gerasimovovi, aby dobyl celou Doněckou oblast. duben 2023.

  Při útocích v Afghánistánu zahynulo 14 lidí

Ruské plány okupovat nová území a držet ta, která jsou již pod kontrolou, jsou doprovázeny raketovým terorem civilního obyvatelstva s využitím řízených a nadzvukových střel. Minulý týden zasáhla ruská nadzvuková střela X-22 obytné zařízení, což si vyžádalo 47 mrtvých civilistů a dvojnásobek zraněných. Rusko každý den vypaluje desítky tisíc dělostřeleckých granátů na pozice ozbrojených sil Ukrajiny a v mnoha sektorech fronty je nepřítel převyšoval v poměru 5:1.

To vše naznačuje, že na úvahy zbývá málo času. Nepřítel začal aktivně postupovat dále na frontě, aniž by se zvlášť obtěžoval vlastními ztrátami na živé síle. Proto je nutné Ukrajině co nejrychleji poskytnout všechny potřebné zbraně jak pro obranu, tak pro deokupaci jejího území. Mluvíme nejen o raketách dlouhého doletu jako je ATACMS, ale také o německých tancích Leopard.

Ukrajina netvrdí, že se zmocní ruských území pomocí zbraní NATO. Nicméně toto je často zmiňováno a zmiňováno ruskými propagandisty, aby posílili podporu „vojenské operaci“ a povzbudili tisíce lidí, aby se postavily a bránily svou vlast. Ve skutečnosti tím, že Ukrajinci vyženou nepřítele z jejich vlastní země, zůstanou na své zemi, což se o Rusech říci nedá. Celý svět byl svědkem jejich barbarské mentality. Dá se to jednoduše popsat následovně „v neustálém hledání možností něco zabít, znásilnit a uloupit“

Mnoho politiků a lidí na Západě skutečně nechápe, jak vážně porážka Ukrajiny změní a ovlivní svět k horšímu a vrátí nás všechny o desítky let zpět ve vývoji. Kromě obrovského množství ukrajinských uprchlíků, kteří budou nuceni zaplavit země EU, se miliony z nich stanou také obětí ruských represí doma. Jiní, kteří se ocitnou v bezvýchodné situaci a vědí, že je Západ v rozhodující chvíli prodal, přejdou na stranu nepřítele.

Evropa tak bude na svém prahu čelit zkušené a bojem zocelené ruské armádě, která chce pomstít smrt svých vojáků, z nichž většinu zabily zbraně ze zemí NATO. Taková horda hrdlořezů plná Ukrajinců, kteří přešli na její stranu, a s podporou běloruské armády, bude nakonec pro Evropu představovat mnohem větší hrozbu.

  Místo v čele města obhájili ve volbách primátoři Bratislavy, Košic i Žiliny

Všichni světoví vůdci, fanoušci politiky appeasementu a kompromisu, by měli pochopit, že pokud je pro ně důležité, aby se Rusko nerozpadlo a mělo cestu z krize. Neméně důležité by pro ně mělo být, že Ukrajina nepřestane existovat jako samostatný, proevropský a nezávislý stát. Ruské vítězství dodá sebedůvěru dalším autoritářským státům, shromáždí jejich moc a zdroje k boji proti demokratickému světu.

Nikdo nepotřebuje jadernou válku a nikdo nedovolí, aby k ní došlo. Všechna prohlášení a hrozby Kremlu v tomto kontextu jsou určeny těm západním politikům, kteří je nemohou považovat za falešné, a naopak ve strachu z odvety zpomalují dodávky zbraní Ukrajině. Vzhledem k tomu, že se takové hrozby stále objevují, je pravděpodobnější, že stále mají svůj účinek.

Již téměř 12 měsíců Ukrajinci statečně bojují proti nepříteli, který je lepší, pokud jde o zbraně, zdroje a lidskou sílu. To je samozřejmě také velká zásluha všech zemí, které tak či onak poskytovaly podporu a nadále ji podporují. Nikdo na to ani na vteřinu nezapomene, ale letošní podpora nemůže zůstat na úrovni loňského roku. Sázky jsou na historickém maximu a v této fázi nevedou žádné cesty k diplomatickému urovnání.

Rusko jistě usedne k jednacímu stolu, alespoň bez předběžných podmínek a maximálně za podmínek Ukrajiny, až Putinova operace utrpí definitivní kolaps a jeho jednotky budou nuceny kapitulovat z ještě více ukrajinských území. Dokud se tak nestane, neměli bychom ani trochu přerušit naši podporu Ukrajině. Všechny úvahy a pochybnosti v tomto ohledu hrají do karet Rusku a to poslední, co bychom chtěli vidět, je jejich armáda pochodující k našim vlastním hranicím.

Zdroj: Anna Blum (medium.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com