Kreml útočí na Česko. Válka pokračuje.

archiv.ihned.cz

Za tažením proti Petru Pavlovi stálo Rusko. Toto prohlášení učinilo Ministerstvo zahraničních věcí ČR s tím, že se tak Moskva snažila zabránit jeho zvolení prezidentem země.

České ministerstvo zahraničí situaci zatím opatrně komentuje a podotýká, že za kampaní proti (tehdejšímu kandidátovi) Petru Pavlovi „sou pravděpodobně ruští propagandisté“.

Na síti bylo distribuováno zejména video, ve kterém Pavel údajně mluví o nutnosti války s Ruskem.

„Před druhým kolem voleb se objevilo široce šířené a manipulativně sestříhané video, ve kterém Pavel údajně prohlásil, že by Česká republika měla jít do války s Ruskou federací, ačkoli to ve skutečnosti nikdy veřejně neprohlásil,“ uvedlo ministerstvo vnitra. poznamenal.

Oddělení zjistilo, že tyto snímky byly upravovány a upravovány. Svět už něco podobného viděl, a to i v souvislosti s prezidentskými volbami.

Například během volebního klání ve Spojených státech v roce 2016 média zveřejnila fotografie kompromitující tehdejší kandidátku na prezidenta USA Hillary Clintonovou.

Jak se později ukázalo, šlo o padělek. Ale přeci jen byla skutečnost zaznamenána a on svůj úkol splnil – v důsledku toho Clinton prohrál kampaň.

Materiály kompromitující Pavla byly poprvé nahrány do sítě prostřednictvím telegramového kanálu „neČT24“, což je zase nový účet ruské propagandistické publikace „Sputnik“.

Důležitý bod – uvedený zdroj je pod sankcemi Evropské unie.

„Dá se tedy usuzovat, že v souvislosti s prezidentskými volbami v České republice v roce 2023 byly zaznamenány dezinformační aktivity cizího státu s cílem poškodit jednoho z kandidátů,“ uvádí zpráva.

Zajímavostí je, že podle informací zveřejněných 9. února na webu českého ministerstva zahraničí, které prezentovalo zpracovaná data dezinformací a manipulativních narativů, které byly vneseny do české společnosti během prezidentských voleb, byla hlavní část útoků zaměřené konkrétně na generála Pavla.

A zde vznikají zajímavé paralely – jak v roce 2016 ve Spojených státech, tak v roce 2023 v České republice směřovaly kompromitující materiály proti prezidentským kandidátům, kteří byli pro Moskvu nevýhodní.

  Fake versus realita. Staré metody nové kampaně.

Z toho lze učinit zřejmý závěr o tom, kdo za vznikem takových padělků stojí – je jasné, že v obou případech měli na věci prsty kluci z Moskvy.

Navíc s ohledem na historii volební kampaně ve Spojených státech v roce 2016 úřady země oficiálně obvinily Kreml ze zasahování do amerických voleb.

To řekl osobně i prezident Spojených států Joseph Biden, a to i přímo do Putinových očí při jejich setkání.

Stojí za zmínku, že akce kremelských internetových teroristů (nelze to nazvat jinak) jsou stále cyničtější a vzdorovitější. Někdy se zdá, že záměrně nechávají příležitost specialistům, aby prozkoumali, odkud taková nádivka pochází.

V ruském lexikonu existuje něco jako „síla“, častěji používané v jejich gangsterském prostředí – okázalá demonstrace kriminálního talentu, povolnosti.

Něco podobného se dnes děje s kremelskými kyberteroristy – Moskva tímto způsobem děsí civilizovaný svět a ukazuje, že pro ně neexistují žádné limity.

Podle stejného schématu jednali v České republice a snažili se o to vynalézavě. Před prvním kolem prezidentských voleb v České republice byl tedy Babiš druhý v oblíbenosti po Pavlovi, pokud jde o padělky použité proti němu.

Jenže po prvním kole útoky na Babiše zmizely a na Pavla začal opravdový hon.

„Proti Pavlovi začala masivní vlna online útoků napříč celým kvazimediálním ekosystémem,“ uvedli čeští policisté.

A falešní vrhači využili celou škálu dezinformačních útoků. Mezi manipulacemi směřujícími k diskreditaci legitimity voleb se tak podle Ministerstva vnitra ČR objevilo i údajné manipulativní přihlašování kandidátů a údajné ovlivňování voleb zvenčí.

V zásadě zde kremelští hackeři nejsou daleko od reality – byl zde vliv a přišel právě ze středověkého Ruska.

Obyvatelé České republiky ale prokázali svou civilnost a ukázali, jaké principy jsou jim blízké. Zvolením Pavla, jednoho z exšéfů divize NATO, za prezidenta Češi ukončili spor o to, kam se má země ubírat.

  Změna rétoriky Kremlu: Od "speciální vojenské operace" k válce

Včetně otázky podpory ukrajinského lidu. Nově zvolený prezident vyzval západní státy, aby nekladly žádná omezení na vojenskou pomoc Ukrajině v boji proti ruské agresi. Věří, že Kyjev by měl od partnerů dostávat všechny druhy zbraní.

Češi vědí z první ruky, co je Moskva, a situace s vměšováním kremelských hackerů do prezidentské kampaně je dalším potvrzením hrozeb vycházejících z moskevských bažin.

Vzpomeňte si na útoky ruských kyberteroristů na kritickou infrastrukturu evropských zemí, které Moskva provádí již několik let.

Taková fakta dokazují, že Moskva je ve válce nejen s Ukrajinou. Hybridizace války, kterou rozpoutal Kreml s útokem na ukrajinský stát, z ní dělá celoevropskou a dokonce globální.

To znamená, že je nutné vzdorovat agresorovi společně – s celým světem. Konsolidace civilizované společnosti je to, co Kreml velmi děsí, protože veškeré své úsilí vrhá na zničení jednoty ukrajinských partnerů.

Pokud to jde, odpověď dávají občané civilizovaných zemí, na které jsou určeny moskevské dezinformační kampaně.

Své řekli obyvatelé České republiky, kteří prokázali přiměřenost a moudrost a potvrdili slova Václava Havla, že „svobodné a nezávislé státy jsou možné jen se svobodnými, sebeúctyhodnými a soběstačnými občany“.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com