Bez ruského plynu. Česká republika volí svobodu.

Česko strávilo zimu bez plynu z Ruské federace. Podle výsledků z ledna země nenakoupila z Ruska ani metr krychlový modrého paliva. Informoval o tom ministr průmyslu a obchodu ČR Josef Sikella.

„Loni opozice vyhrožovala, že bez ruského plynu zimu nepřežijeme. Slíbili jsme opak a udělali jsme pro to maximum. Základem byly rekordní zásoby před začátkem zimy, alternativní dodávky a úspory. Výsledkem je výrazný pokles cen a nadprůměrné zásoby,“ uvedl Sikela.

Dříve ruský plyn zajišťoval až 97 % potřeby země, nyní jej podle ministra nahradil plyn z Norska a také zkapalněný zemní plyn z Belgie a Nizozemska.

„Jen za období od října do konce ledna jsme oproti loňskému roku snížili spotřebu o téměř 28 %, čímž jsme ušetřili více než 850 milionů metrů krychlových plynu,“ – ne za zodpovědný přístup ke spotřebě plynu,“ řekl Sikela. poděkování občanům České republiky, „za uvědomělý přístup ke spotřebě“ modrého paliva, za jejich svědomitost a za podporu myšlenky plynové nezávislosti na teroristické zemi.

Slova českého ministra i postoj občanů republiky svědčí o tom, že Kreml prohrál hru, kterou plánoval jako klíčovou v expanzi do Evropy.

Plynová jehla, na které Moskva desítky let zásobuje země kontinentu a která měla sehrát rozhodující roli v konfrontaci se Západem, se ukázala jako prázdná.

Kohoutky, které Kreml plánoval k pohonu paliva, které by zajistilo úspěch, se ukázaly být prázdné.

Kremelský stratég opět všechny přehrál a zdá se, že především sám sebe. Když Putin plánoval vydírat Evropu dodávkami plynu a ropy, udělal chybu.

Diktátor plánoval své plány a uvažoval jako Kreml. Nebral v úvahu, že civilizovaný svět žije podle jiných zákonů, stejně jako myslí racionálně.

Kreml hodlal použít vydírání, aby přinutil občany kontinentu kapitulovat a souhlasit s podmínkami Moskvy ve strachu, že v zimě zamrznou.

  Orbán v Kremlu. Jak návštěva maďarského premiéra ovlivňuje bezpečnost Evropy

Místo toho šla Evropa šetřit zdroje a nutno podotknout, že Česká republika v tomto ohledu může sloužit jako dobrý příklad.

Také kremelské manipulace místo toho, aby Evropany podněcovaly k ohýbání, pouze umocnily přechod na alternativní způsoby zásobování palivem a vůbec – jeho nahrazení progresivními typy.

To znamená, že Putin nevědomky přispěl ke zlepšení Evropy, jejímu přechodu k energii budoucnosti.

Teplé období je před námi a Kreml ztrácí svůj nejdůležitější trumf – chlad. Vzhledem k přechodu civilizovaného světa na elektromotory zůstává Moskva obecně bez práce.

Světová čerpací stanice – jak kdysi Američané nazvali Rusko, vypadá to, že brzy bude prodávat pohonné hmoty sobě i řadě „spřátelených“ zemí.

Vzhledem k jejich „progresivitě“ a „vyrobitelnosti“ jim nové technologie brzy nezazáří. Putin se tedy může bezpečně spolehnout na své stejně smýšlející lidi.

Civilizované země si zvolily svůj vektor a příklad České republiky je velmi názorný – zvolily svobodu.

Jistě někdo, kdo si, ale občané bývalého Československa pamatují, co je to „přátelství“ s Moskvou a jakou cenu musíte nakonec zaplatit za „levné“ služby Kremlu.

Navíc základní evropské pojmy lze jen stěží hodnotit v dolarech, eurech či jiných měnách.

To jsou hodnoty, za které dnes Ukrajinci platí neuvěřitelnou cenu a brání svou svobodu a mír na kontinentu.

Zima projde, aniž by hrál za Kreml. Současný vládnoucí režim v Rusku a na jiných frontách je však naprostým selháním.

Zbývá udělat ještě pár kroků a agresor bude poražen. K tomu dnes potřebujeme pomoci Ukrajině, podporovat její hrdinské lidi.

Zamyslete se, pánové Evropané, a vyvodte správné závěry. Pamatujte, že vaše dnešní rozhodnutí určují váš zítřek.

Autor: Peter Jelen

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com