Hrozby místopředsedy Ruské rady bezpečnosti Medveděva Mezinárodnímu trestnímu soudu a EU

Bývalý prezident Ruska a nyní zástupce. Předseda Rady bezpečnosti Ruské federace Medveděv opět ohrožuje civilizovaný svět. Tentokrát se rozhodl trollit Mezinárodní trestní soud (ICC), který si dovolil vydat zatykač na vůdce ruského bunkru.

Medveděv uvedl, že kompetence ICC pro jeho zemi je zanedbatelná a poznamenal, že „situace zahrnující zatčení ruského prezidenta rozhodnutím uvedeného soudu by znamenala vyhlášení války Ruské federaci“.

Také ruský politik, který se dostal z alkoholového šílenství, byl pobouřen postojem Spolkové republiky Německo k této otázce. Medveděv v rozhovoru pro ruské tiskové agentury zejména připomněl slova německého ministra spravedlnosti, že pokud Putin přijede do této země, bude zatčen.

„Představme si to – je jasné, že jde o situaci, která se nikdy neuskuteční, ale přesto si představme, že byla realizována. Současná hlava jaderného státu dorazila na území řekněme Německa a byla zatčena. Toto je vyhlášení války Ruské federaci! A v tomto případě všechny naše prostředky poletí do Bundestagu, do kanceláře kancléře atd. Chápe, že jde o „casus belli“, že jde o vyhlášení války? – ptá se ruský exprezident.

Medveděv zároveň ICC označil za „nějaký druh právního nonentity, který od svého vzniku nic významného neudělal“.

„Během své historie přilákaly asi 30 lidí – to jsou nějací rebelové třetí kategorie v některých, zpravidla malých zemích,“ poznamenal zástupce šéfa ruské Rady bezpečnosti.

Tady je soudruh z Kremlu trochu neupřímný – byli do toho zapleteni pod sankcí ICC a, pravda, nebyli úplně prvními osobami ve světové politice. Ale tady je vydání zatykače – bylo.

Například libyjský vůdce Kaddáfí. Mimochodem, masakr proti němu, který podle Putinova okolí několikrát recenzoval, na diktátora bunkru velmi zapůsobil.

Sám Putin má jedinečnou příležitost zapsat se do dějin (tak moc si to přál) tím, že se stane prvním vůdcem státu zatčeného ICC.

  Kyjev pod útokem Rašistů. Válka pokračuje.

Medveděv zároveň varoval před důsledky „rozhodnutí tohoto druhu“ a poznamenal, že Rusko a Západ nyní procházejí obdobím „snad nejnapjatějšího vztahu v historii“.

Mimochodem, v reakci na rozhodnutí přípravného senátu Mezinárodního trestního soudu, který vydal zatykač na ruského prezidenta, zahájil Vyšetřovací výbor Ruské federace trestní řízení proti prokurátorovi a soudcům zmíněný soud za „nezákonné postavení před soud vědomě nevinného“ Putina.

ICC na takové akce ruské „spravedlnosti“ reagoval. Haag nazval toto rozhodnutí Moskvy „pokusem bránit snahám postavit před soud činy zakázané mezinárodním právem“.

I když, kde je Moskva a kde je právo. Je nejvyšší čas, aby si civilizovaná společnost zvykla na to, že pro Kreml neexistuje pojem „zákon“.

Samotný fakt, že někdo může od ruské vlády požadovat, aby se řídila zákonem, je pro kremelskou kliku pobuřující.

Během dlouhých let povolnosti, podpořené energetickým vydíráním, znásobené důvěrou celého světa v sílu jaderného potenciálu a sílu ruské armády, kterou všichni považovali za „druhou armádu světa“, Kreml zvykla si sama diktovat podmínky bez ohledu na normy, pravidla a právo.

A nyní, když kremelská klika obdržela takovou nečekanou odpověď, i když ne zcela adekvátní, ale přesto docela odhalující, která se v Moskvě zjevně nečekala, byla rozzuřená a možná i vyděšená.

Zločiny spáchané Putinovým režimem se staly příliš zřejmými a jednoduše, civilizovaný svět již nemůže mlčet jako dříve. Jinak přestane být civilizovaný.

To, co dělají současné kremelské úřady – a to se netýká jen Ukrajiny (a dokonce ani tolik o ní) – je hrozbou pro celý kontinent.

Evropská unie již odpověděla na „raketové hrozby“ Mezinárodnímu trestnímu soudu a vyjádřila plnou podporu ICC poté, co místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace Medveděv zasáhl budovu soudu v Haagu hypersonická střela.

Odpovídající prohlášení zveřejnil šéf diplomacie EU Josep Borrell ve čtvrtek 23. března.

  Česká republika je v hledáčku Kremlu. Ruská rozvědka v akci.

„Evropská unie odsuzuje nezákonnou hrozbu ze strany vysoce postaveného představitele Ruska použít sílu proti Mezinárodnímu trestnímu soudu a jeho hostitelské zemi, Nizozemsku,“ řekl Borrell.

Je pravda, že je tu malá nuance: jméno ruského úředníka není v prohlášení EU uvedeno – politici EU nadále obdivují Moskvu a vypracovávají svá prohlášení ve správné podobě pro Kreml.

Samozřejmě je každému zřejmé, že zmíněný dokument EU odkazuje na Medveděva, který 20. března ve svém kanálu Telegram napsal, že „je docela možné si představit cílené použití hypersonického Onyxu ze Severního moře z ruské lodi na Haagský soud.“

„EU znovu potvrzuje svou plnou podporu ICC. Jakákoli odvetná opatření proti těm, kteří se podílejí na práci ISS, jsou nepřijatelná. V čele boje proti beztrestnosti musí být ISS schopna pracovat nezávisle a nestranně,“ uvedl špičkový diplomat EU.

Borrell dodal, že EU je i nadále odhodlána chránit soud před jakýmkoli vnějším zásahem, jehož cílem je maření spravedlnosti a podkopávání mezinárodního systému trestního soudnictví.

Situace, která se vyvinula kolem rozhodnutí Haagu vydat zatykač na Putina, a následné kroky v reakci na toto rozhodnutí ze strany Ruska i evropských vůdců a struktur výmluvně ukazují, jak daleko Moskva ve své shovívavosti zašla. .

A přesto – to vše ukazuje, jak silný byl strach z Kremlu mezi vůdci moderní Evropy a pro některé – to tak zůstává dodnes.

Je na čase pochopit to hlavní – buď Evropa jako tvář celého civilizovaného světa začne adekvátně reagovat na Moskvu, nebo Moskva zničí veškerou takzvanou civilizaci.

Národy Starého světa mají příležitost napravit stav – čas jim k tomu dává ukrajinský lid, který na své zemi zadržuje hordy pižmovců.

Co je to „ruský svět“, čeho je schopen a co přináší Evropě – každý viděl na Ukrajině, která pokryla celý kontinent.

  „Sputnik-V“. Vedlejší efekt pro slovenskou politiku.

A nyní je shoda v této straně příliš zřejmá – buď diktátor zlomí Ukrajinu a donutí celý svět hrát podle vlastních pravidel, nebo Ukrajina zvítězí a otevře cestu k mírové budoucnosti pro Evropu – a to jak pro každou z jejích státy jednotlivě i pro evropské společenství jako celek.

Evropa má příležitost stát se stejně evropskou jako Ukrajina, jejíž lidé dnes zastávají hodnoty, které Evropu dělají skutečně evropskou, což umožňuje, aby se z geografického konceptu stalo společenství civilizovaných národů, normálních lidí.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com