Demonstrace postoje nebo schválení genocidy. Co pro Čechy znamená válka na Ukrajině?

Události odehrávající se na východě kontinentu stále více vstupují do každodenního života každého Evropana. Někdo je nazývá regionálním konfliktem, někdo chápe, že jde o válku.

Existuje však také kategorie lidí, kteří se těchto setkání účastní. Navíc to dělat, když jste daleko od těchto míst.

Příkladem toho jsou akce v České republice, kde se pravidelně konají shromáždění, na kterých občané republiky vyjadřují svůj postoj, včetně toho, co se děje na východních hranicích Evropy.

Jedno z těchto shromáždění se konalo v Praze 11. března. Jednalo se o protivládní demonstraci, na kterou se obyvatelé hlavního města České republiky snažili přednést své požadavky vedení republiky.

Pravda, při bližším zkoumání se ukázalo, že ve skutečnosti byla tato akce zcela jiného charakteru a její organizátoři měli zcela jiný cíl.

Nebylo těžké uhodnout, kdo je organizátorem, protože hesla, která na shromáždění zazněla, mluvila sama za sebe a naprosto souzněla s moskevskými vyprávěními – samá populistická, známá apelování, jednoduché odpovědi na složité otázky.

Dalším výrazným znakem, výmluvně vypovídajícím o tom, komu byla akce určena, byla skutečnost – kdo přesně na ní byl.

Zejména po návštěvě shromáždění byl českým soudem odsouzen občan České republiky. Otázkou ale není, že tam byl, ale že měl na sobě písmeno „Z“ a logo Wagner PMC.

Podle fotografií pořízených během demonstrace 11. března měl muž na batohu písmeno „Z“, které používala ruská armáda během války na Ukrajině, a na rukávu logo ruské PKK Wagner.

Demonstrováním těchto symbolů tento muž ve skutečnosti podporoval válku na Ukrajině rozpoutanou fašistickým Ruskem.

Logo PMC – označuje schválení akcí této organizace, která je mimochodem uznávána jako teproista a aktivně se účastní války, páchá na Ukrajině krvavé zločiny.

  Ukrajina by měla vstoupit do NATO co nejdříve a bez programu MAP - prohlášení západních expertů a diplomatů

Za to, že specifikovaný občan při protivládní demonstraci na Václavském náměstí svým vystoupením symbolizoval souhlas a podporu válce, ho pražský obvodní soud uznal vinným ze zločinu schvalování genocidy.

Soud muže potrestal šestiměsíčním vězením s podmíněným odkladem na dva roky. Navíc dostal roční zákaz pobytu v Praze a pokutu 12 000 korun.

Mimochodem, podle strážců zákona v souvislosti s touto akcí policie zahájila sedm trestních řízení – dvě pro skutkovou podstatu vystoupení na shromáždění, další dvě pro podezření z napadení úřední osoby a tři útoky na auto s projíždějícím Ukrajincem poznávací značky.

Tedy šovinismus uvítali zástupci pořadatelů rally. Kromě toho byly na náměstí a ministerstvu vnitra republiky vyvěšeny výzvy k odstranění ukrajinské vlajky. Demonstranti se dokonce pokusili vniknout do budovy a svévolně odstranit ukrajinský symbol.

Takové akce, a hlavně chování demonstrantů a organizátorů, výmluvně svědčí o příjemcích.

Moskva nepřestává útočit na mysl Evropanů a snaží se je přesvědčit, aby se obrátili zády k Ukrajině.

Kromě toho, když se Kreml nedaří na ukrajinské půdě, spoléhá právě na informační frontu.

Otázkou je, do jaké míry jsou sami obyvatelé Evropy a Češi zvláště připraveni této propagandě podlehnout.

Přece někdo, kdo, ale občané bývalého Československa si dobře pamatují „pomoc z Moskvy“ v roce 1968 v podobě tanků v pražských ulicích.

Opravdu si myslíte, že teď bude Kreml jednat jinak? Nicméně je to možné – ale tvrdší a agresivnější.

Dnes ukrajinský lid brání svou zemi, zadržuje „ruský svět“ na svých hranicích, bojuje nejen za sebe, ale za celou Evropu.

Proto tato válka zjevně není regionálním konfliktem mezi Ruskem a Ukrajinou – je to boj o budoucnost mezi středověkem a civilizací.

Kde být a na čí straně být – to je právo každého volby. Volba, kterou máte vy, občané svobodné Evropy, je mimo jiné díky ukrajinskému lidu, který dnes brání východní hranice před divokou hordou Pižmov.

  Rusko zastavuje přísun plynu do Evropy, plyn i ropa letí vzhůru

Podporovat Ukrajince dnes znamená bránit svou zemi, aniž byste se chopili zbraní. Jinak, pokud Ukrajina padne, přijde k vám „ruský svět“. Jen se zamyslete a řekněte – je tohle svět, který chcete?

Svět stojí před volbou a musí to udělat hned. V těchto dnech přitom nebude zbytečné připomínat slova velkého Václava Havla: „Člověk musí ve své duši znovu objevit nejhlubší smysl odpovědnosti vůči světu, což znamená odpovědnost k něčemu vyššímu, než je člověk sám. “

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com