Polsko-běloruská hranice jako ukazatel schopnosti EU odolat skutečným hrozbám ze strany Kremlu

Události odehrávající se na východních hranicích Evropské unie se mohou každou chvíli vymknout kontrole.

Dav tisíců lidí, které Lukašenkův režim nalákal na území Běloruska s příslibem transportu do civilizovaného světa a ve skutečnosti z nich udělal živou zbraň proti tomuto světu, je postupně přiváděn k zoufalství.

Chlad, hlad a neustálé provokace ze strany běloruských bezpečnostních sil mohou migranty povzbudit k neuváženým krokům.

Polské úřady dělají vše pro to, aby se vyhnuly nepředvídaným situacím a silnému scénáři, ale vzhledem k dynamice vývoje událostí nikdo neposkytne záruky, jak tomu zabránit.

A nyní Polsko potřebuje podporu více než kdy jindy. Pomoc, kterou dostává od EU, je zanedbatelná a je třeba ji posílit.

Německý ministr vnitra Horst Seehofer také vyzval Polsko k pomoci zemi EU, když řekl: „Musíme pomoci polské vládě nastolit pořádek na vnější hranici. To je v zásadě věcí Evropské komise a já ji vyzývám, aby přijala opatření.

Obvinil Lukašenka, že s podporou ruského prezidenta Putina úmyslně rozšiřoval záběry migrantů na hranicích s cílem vybičovat chaos a rozbít situaci.

Polsko si nedokáže poradit samo, proto se musí všechny země EU spojit, protože běloruský vládce Lukašenko se snaží využít osudu uprchlíků k destabilizaci Západu, “uvedl Seehofer.

Německý ministr výstavbu zdi na hranici s Běloruskem uvítal a vyzval k pomoci při její stavbě Polsko. „Nemůžeme je kritizovat za ochranu vnější hranice EU přijatelnými prostředky. Samozřejmě ne střelnými zbraněmi, ale pomocí jiných prostředků, které mají k dispozici, “uvedl Seehofer.

Pomoc Varšavě nabídl i parlamentní státní tajemník na ministerstvu vnitra Spolkové republiky Německo Stefan Meyer, který vyjádřil připravenost vyslat do Polska německé policisty, aby střežili hranici.

„Nabízíme jakoukoli pomoc k odražení útoku na hranici s Běloruskem. Německo může velmi rychle vyslat policisty do Polska, aby poskytli pomoc, pokud si to Polsko přeje,“ řekl Mayer.

  Maďarsko nakonec ruskou vakcínu Sputnik V nepoužije

EU obviňuje Lukašenka z úmyslné přepravy migrantů na hranice EU v odvetě za sankce EU vůči Minsku za brutální potlačení prodemokratických protestů v Bělorusku po jeho kontroverzním znovuzvolení hlavou státu v srpnu 2020.

Polsko, Lotyšsko a Litva evidují s blížící se zimou tisíce nelegálních přechodů hranic z území Běloruska. V předvečer vládní představitel ve Varšavě řekl, že na hranici Běloruska s Polskem se nahromadily až 4 tisíce migrantů.

Minsk však ústy Lukašenka nadále demonstruje „naprosté nepochopení“ toho, co se děje na hranici s Polskem.

V telefonickém rozhovoru 9. listopadu si samozvaný prezident Běloruské republiky stěžoval svému kremelskému kurátorovi Putinovi na „tvrdé akce Polska proti civilistům“ a „tahání vojáků k hranici“ a vyjádřil nad tím „zvláštní znepokojení“. .

Tady to je – cynismus ve své rafinované podstatě. Tedy shromáždit lidi po celém blízkovýchodním regionu, nalákat je k sobě, slibující hory zlata, shromáždit tisícový dav fakticky na holém poli, ponechat je svému osudu a zároveň přinutit aby přepadli hraniční ploty z pustoty – to podle Lukašenkovy logiky není kruté (pravděpodobně proto, že to spáchal on a jeho zločinecký systém), a jednání druhé strany směřující k udržení pořádku, uvažuje rozrušený diktátor obyčejného.

Ale pokud zanícený mozek běloruského podvodníka přežívajícího z mysli může něco špatně pochopit, pak na druhé straně tohoto tandemu šílenců, v Kremlu, všichni velmi dobře rozumí.

Proto to všechno začalo – podvod s migranty, aby se Zvpadovi ukázalo – kdo je kdo. Putin, pro kterého lidský život nic neznamená, velmi snadno uvrhl tisíce lidí do nelidských podmínek, aby si znovu hýčkal ego, živil své mladické komplexy, které si nesl všemi etapami kariéry.

A teď, když je na vrcholu, chce se pomstít každému, kdo mu stál v cestě, kdo stojí, kdo tam může stát. Mstí se lidem, zemím, světu.

  Setkání vyděděnců. Kim Čong-un přijel za Putinem.

Poražený špión s hanlivou přezdívkou „krtek“ roztáhl křídla. Ale můra, bez ohledu na to, jak roztáhne křídla, zůstává můrou. Ale je připravena udělat spoustu špinavých triků.

To je důvod, proč se Ruská federace šíří po celém světě buď pomocí špionážních sítí (často sestávajících ze stejných „krtků“), nebo prostřednictvím militantů, kteří podněcují konflikty a způsobují zmatek po celém světě, nebo jednoduše organizováním teroristických útoků, které ničí jak cizí občany, tak jejich krajany.

Proto musíte jasně pochopit, že za vší tou provokací na polsko-běloruských hranicích se skrývá zákeřný, mazaný, cynický nepřítel, který se bude skrývat za cokoliv a bude nadále zvyšovat agresi a odstraňovat chaos.

A Evropská unie musí jasně pochopit, že pouze dobře koordinovaná a adekvátní reakce je schopna zastavit další eskalaci konfliktu, pouze rozhodná rozhodnutí zaručí mír v regionu a na planetě jako celku.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com