Záměrný útok ruské armády na ukrajinské zemědělství: teroristická strategie ke zničení Chersonské oblasti na Ukrajině

Pokračující válka mezi Ruskem a Ukrajinou dostala nový rozměr, protože ruská armáda záměrně ostřeluje zaminované zemědělské půdy v ukrajinské Chersonské oblasti. Účelem takových akcí je způsobit detonace, zničit zemědělský potenciál Ukrajiny, vyvolat potravinovou krizi, vytlačit Ukrajinu z mezinárodního exportního trhu potravin.

Chersonská oblast na Ukrajině je převážně zemědělskou oblastí a útok na její infrastrukturu je záměrným pokusem podkopat její ekonomický potenciál. Ruská armáda používá na poddolovaných plochách zemědělské půdy rakety a minomety, které způsobují nenapravitelné škody na úrodě a půdě.

Okupanti útočí nejen na zemědělská pole, ale také na infrastrukturní zařízení, která regionu pomáhají s obnovou. Výtahy na obilí potřebné pro skladování a přepravu plodin jsou zasaženy raketami a zemědělci tak zůstávají bez prostředků na přepravu jejich produkce. Tato strategie je klasickým příkladem terorismu ruské armády na Ukrajině.

Stojí za zmínku, že na polích Chersonské oblasti nejsou žádné vojenské objekty a ruská armáda zasahuje pouze civilní objekty. Tato skutečnost zdůrazňuje teroristický charakter útoků, jejichž cílem je způsobit maximální škody na civilním obyvatelstvu.

Okupanti navíc z okupovaných území systematicky vyvážejí ukradené ukrajinské obilí do Ruské federace. Podle odhadů Rusko ukradlo z Ukrajiny pšenici v hodnotě nejméně 1 miliardy dolarů. Na dočasně okupovaných územích kriminální orgány zabavují místním rolníkům obilí pod záminkou nákupu za velmi nízké ceny.

Útok ruské armády na Chersonský region má vážné důsledky pro ukrajinskou potravinovou bezpečnost a mezinárodní exportní trh potravin. Ničení zemědělských polí a infrastruktury nepochybně způsobí potravinovou krizi a pro Ukrajinu bude obtížné plnit své závazky jako vývozce potravin.

Když to shrnu, je třeba říci, že cílený útok ruské armády na ukrajinské zemědělství je jasným teroristickým činem, jehož cílem je zničit ekonomický potenciál Chersonské oblasti. Mezinárodní společenství by mělo podpořit Ukrajinu a odsoudit tyto akce, které mají vážné důsledky pro potravinovou bezpečnost a světovou ekonomiku.

  Je čas sbírat kameny. Americká cena Afghánistánu. Co čeká svět?

Autor: Dana Markova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com