Nebojte se. Bělorusové bojovat nebudou, otočil najednou Lukašenko

Samozvaný prezident Běloruska Alexandr Lukašenko při návštěvě Homelu otočil a popřel svá dosavadní tvrzení, že Bělorusku hrozí napadení ze strany Polska či Ukrajiny. Podle jeho posledního prohlášení se Bělorusové žádné války nezúčastní.

„Nebudeme se zaplétat do těchto jatek, ale studujeme zkušenosti z války, aby naše armáda byla silnější. Takže se nebojte. Nechci bojovat. Mám také děti. A vy všichni jste moje děti. Nechci vás posílat někam na frontu. Takže klid, pracuj v klidu… Nikdo na nás nezaútočí. Včetně Ukrajinců,“ prohlásil Lukašenko, který v minulosti několikrát tvrdil, že Bělorusku hrozí útok z Polska, z Ukrajiny, či dokonce ze strany Západu.

Lukašenkův režim přitom podporuje Rusko ve válce proti Ukrajině. Ruské okupační jednotky a tanky postupovaly na sever Ukrajiny z území Běloruska.

Rusko ke své agresi využívá letiště a vzdušný prostor Běloruska, běloruskou infrastrukturu a nemocnice a také přepravuje zbraně a vybavení přes běloruské území.

Lukašenkovi však podle jeho posledního vyjádření v Homelu jde jen o to, aby „se lidem v regionu Homel“ žilo lépe. „Musíme letos přidat, je co zlepšovat,“ řekl běloruský diktátor a zopakoval, že žádná válka nebude.

„Region Homel, region Brest jsou regiony v první linii, ale budete mít klid. Nebojte se. Hlavní je, že pracujete v klidu,“ prohlásil Lukašenko.

Zdroj: Forum24.cz

  Íránský prezident slíbil prošetřit úmrtí ženy, které vyvolalo masové protesty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com