Čaputová slouží cizím zájmům, jsme v otevřeném konfliktu, reagoval Fico na slovenskou prezidentku

cas.sk

Předseda strany Smer-SD Robert Fico ve slovenském pořadu Na tělo reagoval na vyjádření prezidentky Zuzany Čaputové, která minulý týden uvedla, že se proti Ficovi hodlá právně bránit. Podle expremiéra jsou v politickém souboji, protože podle něj Čaputová slouží cizím zájmům, a Fico je tudíž odhodlán udělat vše pro to, aby šel v prezidentských volbách proti ní.

„Jsme v otevřeném konfliktu s prezidentkou, protože si myslíme, že slouží cizím zájmům. Uděláme vše pro to, abychom šli v prezidentských volbách proti ní,“ prohlásil předseda strany Smer-SD Robert Fico v pořadu Na tělo.

K rozhodnutí Zuzany Čaputové, která se na něj pravděpodobně chystá podat žalobu za jeho nařčení, že je například americkou agentkou, řekl, že přiznává, že ji tak jednou označil. Potom, co mu moderátor přehrál videozáznamy z několika jeho minulých vystoupení, uznal, že to řekl víckrát. Pokud jde o politický souboj, podle Roberta Fica je expresivní slovník normální.

Zároveň zmínil, že i on sám dostává výhružky. „Můžu vám přinést tisíc výhrůžek zabitím, které jsem dostal já a moje rodina, a nikdo z vás to neřešil,“ řekl s tím, že výhrůžky politikům odmítá a vyhrožování smrtí nepřeje ani svým politickým oponentům.

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová minulý týden napsala, že ona sama i její rodina a blízcí čelí výhrůžkám smrtí. Ty podle ní pramení z rétoriky předsedy strany Smer-SD Roberta Fica, který ji na veřejnosti dlouhodobě lživě obviňuje ze špionáže pro Spojené státy americké, ze Sorosovy vlády nebo konzultací s americkou ambasádou. Proti těmto Ficovým obviněním, která podle jejích slov překračují hranice politického souboje, se hodlá právně bránit.

K útokům předsedy strany Smer-SD Fica, který na své sociální síti mimo jiné prohlásil, že úřednická vláda v čele s Ľudovítem Ódorem není návrhem prezidentky Zuzany Čaputové, ale Sorosova volba, se tento týden vyjádřil i příští slovenský předseda vlády.„Ke zveřejněným útokům mohu jen říci, že děkuji panu Ficovi, že mě jeho vláda nominovala na funkci viceguvernéra NBS,“ uvedl Ódor.

  Čečenci zabití u Dnipru budou pohřbeni ve vepřových kůžích, uvedl zástupce starosty

V reakci na to se Fico v pořadu bránil, že za nominací Ľudovíta Ódora byl koaliční partner. Podle něj šlo o návrh z dílny Mostu-Híd a jeho strana tento návrh respektovala. „Funkce viceguvernéra není vážná funkce, podstatnou roli dělá guvernér,“ dodal Fico.

Forum24

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com