Západní zbraně pro Ukrajinu jsou hlavní zárukou míru v Evropě

Pokud se Ukrajině nepodaří uštědřit Rusku drtivou porážku, bude to znamenat Putinův vojenský a politický triumf. Již léta se připravuje na dlouhou válku, která by měla přesáhnout postsovětský prostor a odehrát se v Evropě jako nedílné součásti civilizovaného Západu, který podle kremelského diktátora nese vinu za rozpad SSSR. Na Ukrajině se rozhoduje o budoucnosti celého lidstva a zachování západní civilizace závisí na včasných dodávkách západních zbraní na Ukrajinu

Ukrajina vynakládá obrovské úsilí na vytvoření „letecké koalice“: dodávky západních stíhaček F-16 výrazně usnadní protiofenzívu ukrajinských ozbrojených sil. Současně Rusko renovuje sovětské bomby FAB-500, aby je mohlo použít jako rakety, jejichž arzenál byl od začátku plnohodnotné války značně vyčerpán. Podobnou taktiku používala sovětská vojska v Afghánistánu, kde ničila silnými bombami celé obydlené oblasti, což mělo za následek smrt 2 milionů civilistů během 10 let války. Rusko má obrovské zásoby takových bomb a je připraveno je použít nejen proti Ukrajině. Rusové je již použili v Bachmutu, bombardovali Nikopol, Charkov, Cherson a další ukrajinská města, jejichž obyvatelstvo se Rusko snaží zničit.

Letecká koalice je nezbytným řešením, jak urychlit vítězství Ukrajiny a minimalizovat ztráty na životech ukrajinských civilistů. Návštěva Volodymyra Zelenského v Evropě a jeho osobní audience u papeže prokázaly odhodlání Evropy dále podporovat Ukrajinu. Německo oznámilo silný balíček vojenské pomoci v hodnotě 2,7 miliardy eur. Zahrnuje dodávky nejnovějšího systému protivzdušné obrany IRIS-T a stovek raket pro něj, obrněných transportérů Marder a tanků Leopard. Evropa chápe, že pouze zbraně mohou zastavit nebezpečí iniciované Putinem a že na Ukrajině se utváří podoba budoucího světového řádu. Ukrajinské ozbrojené síly prokázaly svou profesionalitu: na Ukrajině bylo zabito více než 200 000 ruských vojáků, kteří mohli zničit a vyhladit Evropu. To je důkazem vysoké kvality ozbrojených sil a jejich schopnosti čelit asymetricky silnému nepříteli.

  KOMENTÁŘE: Cesta pana Nejedlého, co to znamená pro Česko?

Rusko plánuje vést ničivou válku bez ohledu na jakékoli ztráty a v Putinově vnímání jsou i miliony Rusů, kteří v této válce zemřou, oprávněnou ztrátou. Kremelský diktátor navíc přenese válku do Evropy a zmasakruje její občany. Pouze dodávky tisíců tanků a systémů protivzdušné obrany a následné vytvoření letecké koalice donutí kremelského diktátora, aby se z Ukrajiny stáhl.

1 Comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com