Guvernér DeSantis v předvolebním videu slibuje velký americký comeback

Guvernér amerického státu Florida Ron DeSantis zahájil souboj o nominaci Republikánské strany do amerických prezidentských voleb minutovým videem, v němž slibuje „velký americký comeback“. Spojené státy potřebují „odvahu vést a sílu vyhrávat,“ řekl DeSantis ve videu s americkou vlajkou v pozadí, které zveřejnil na twitteru ve středu v 18:00 místního času (o půlnoci SELČ).

Ve stejnou chvíli měla začít DeSantisova debata se šéfem Twitteru Elonem Muskem, její start ale provázely technické problémy. Prakticky okamžitě po začátku vypadl zvuk, problém se podařilo vyřešit asi po 20 minutách, uvedla agentura Reuters.

DeSantis ve videu vychází zpoza opony na světlo a začíná kritikou administrativy demokratického prezidenta Joea Bidena. „Úspěch je dosažitelný a za svobodu má cenu bojovat,“ řekl DeSantis a volal po „normalitě komunit a integritě institucí“. „Vše se musí řídit selským rozumem a my na Floridě jsme dokázali, že je to možné. Dali jsme přednost faktům před strachem, vzdělání před indoktrinací, právu a pořádku před nepokoji a nepořádkem,“ řekl ve videu DeSantis. Poslední záběr na videu pak vyzývá k finanční podpoře jeho kandidatury.

DeSantis chtěl svou kandidaturu ohlásit při debatě s Muskem, federální volební komise ho ale s oznámením předběhla. Volby se uskuteční na podzim příštího roku a DeSantisovým hlavním soupeřem o republikánskou nominaci bude bývalý prezident Donald Trump.

ČTK

  Vláda zasedáním s EK v Litomyšli zahájila české předsednictví v unii

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com