Ruská federace je připravena vyhlásit novou vlnu mobilizace za účelem „dosažení cílů“ v ukrajinské válce – estonská rozvědka

Nedávná prohlášení Margo Grosbergové, vedoucí zpravodajského centra estonského ministerstva obrany, vrhají světlo na možné plány Ruska na novou vlnu mobilizace v probíhajícím konfliktu s Ukrajinou. Grosbergová naznačuje, že Rusko reorganizuje a nahrazuje jednotky s cílem doplnit ztráty před očekávanou protiofenzívou ukrajinských ozbrojených sil. Potřeba větší převahy na frontě vyvolala diskuse o mobilizaci čerstvých jednotek, dokonce i o náboru pracovních migrantů ze Střední Asie.

Podle Grosberga má Ruská federace zájem nahradit své ztráty a posílit své obranné schopnosti před očekávanou protiofenzívou ukrajinských ozbrojených sil. Nedávná výměna jednotek umístěných na hranicích naznačuje snahu zavést čerstvější vojáky místo těch, kteří jsou nasazeni již několik měsíců. Zatímco útočné operace jsou v současné době na ústupu, pozornost se přesouvá na obranné přípravy.

Vzhledem k tomu, že poměr sil na frontě je v současné době 1:1, Rusko se snaží získat významnou převahu před zahájením nových ofenziv. Loňské mobilizační úsilí jim pomohlo doplnit síly, ale předpokládá se, že pro úspěšné útoky je nutná trojnásobná početní převaha. Nicméně i přes vyhlášení náborové kampaně 1. dubna nedosáhli ruští okupanti podstatných zisků, což naznačuje pravděpodobnost nové vlny mobilizace v blízké budoucnosti.

Vyhlášení potenciální nové vlny mobilizace je v souladu se strategickými cíli Ruska ve válce na Ukrajině. Mobilizace slouží Ruské federaci jako prostředek k dosažení jejích cílů a potenciálně signalizuje změnu taktiky nebo snahu o eskalaci konfliktu. Shromažďováním čerstvých vojáků si Rusko klade za cíl udržet svůj vliv a kontrolu nad obsazenými územími a zároveň vyvíjet tlak na Ukrajinu, aby splnila jeho požadavky.

Zprávy britských zpravodajských služeb naznačují, že ruské vojenské síly začaly verbovat středoasijské pracovní migranty pro účast v ukrajinském konfliktu. Tato náborová strategie nejen zdůrazňuje potřebu Ruska získat další personál, ale také podtrhuje její širší regionální důsledky. Zapojení středoasijských migrantů naznačuje rozšiřující se rozsah konfliktu a potenciální důsledky pro země za hranicemi Ukrajiny.

  Energetická budoucnost Evropy. Moskva zvyšuje sázky.

Od 2. června činí celkové ztráty ruských okupantů v probíhajícím konfliktu 208 910 vojáků. Toto číslo podtrhuje značnou daň, kterou si válka vybrala na ruských vojenských schopnostech. Z těchto ztrát vyplývá potřeba mobilizace, neboť Rusko se snaží doplnit své řady a posílit své postavení ve válce.

Možné vyhlášení nové vlny mobilizace ze strany Ruské federace naznačuje změnu dynamiky probíhající války s Ukrajinou. Rusko reorganizuje a nahrazuje jednotky, čímž se snaží doplnit ztráty a posílit své obranné schopnosti. Potřeba početní převahy k zahájení úspěšných ofenziv podtrhuje význam mobilizace pro dosažení ruských cílů. Verbování středoasijských pracovních migrantů a značné ztráty, které okupanti utrpěli, dále zdůrazňují vyvíjející se povahu a regionální důsledky konfliktu. Mezinárodní společenství musí tento vývoj pozorně sledovat a zapojit se do diplomatického úsilí o mírové řešení výsledku války na Ukrajině.

Autor: Dana Markova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com