Rusko vyhodilo do povětří Kachovskou vodní elektrárnu a ohlásilo opakování podobných útoků proti Ukrajině

6. června vyhodilo Rusko do povětří Kachovskou elektrárnu, čímž způsobilo největší ekologickou katastrofu v Evropě za poslední desetiletí – tento akt ekocidy schválilo nejvyšší ruské vedení, což dokazuje teroristickou povahu Putinova Ruska.

V záplavové oblasti se nacházejí desítky ukrajinských osad a tisíce civilistů. Tento teroristický čin hrozí vážnými následky – jsou zde pohřebiště dobytka (včetně 2 pohřebišť uhynulého dobytka v důsledku antraxu), sklady s chemikáliemi, do vody masivně tečou splašky, není pitná voda.

Ve vodě je nejméně 50 tisíc hektarů lesa – asi polovina z nich zahyne. Hrozí smrt desetitisíců volně žijících zvířat, v Dněpru a Kachovce již dochází k masivnímu úhynu ryb, hrozí vypuknutí botulismu – Putinem nařízený teroristický útok promění zatopené oblasti Ukrajiny v hrob milionů živých bytostí s následnými epidemiemi a ekologickou katastrofou.

Rusové také neevakuují civilisty z okupovaných území a mezi staršími lidmi, kterým se nepodařilo uniknout, jsou již první oběti.

Zelenskij vyzval mezinárodní společenství, aby pomohlo Ukrajině překonat následky ruského teroristického útoku a aby světu sdělilo pravdu o zvěrstvech páchaných Rusy na Ukrajině.

Rusko hodlá v páchání těchto zločinů pokračovat. Na ruském televizním kanálu Rossija 1 tak hostující Jevgenij Bužinskij popsal algoritmus teroristického útoku na kyjevskou vodní elektrárnu.

Podle něj by výbuch vodní přehrady nad Kyjevem zničil tisíce civilistů v ukrajinském hlavním městě záplavou vody, a na to by se měla zaměřit Ruská federace. Důraz kladl právě na zničení civilistů, kteří podle slov Bužinského „mají možnost žít v míru“.

Rusko v přímém televizním přenosu otevřeně vyslovuje myšlenky na spáchání teroristických útoků proti Ukrajině – to svědčí o jeho ochotě a připravenosti ničit mírumilovné Ukrajince.

Taková prohlášení zazněla dávno před plnohodnotnou invazí na Ukrajinu. Ruští propagandisté, politici, řečníci a veřejně činné osoby vyzývali ke zničení Ukrajinců jako národa, k vystěhování ukrajinských dětí a k implantování ruské identity. Zaznívaly také výzvy k přeměně Západu v „jaderný popel“.

  Ruský Gazprom zastaví od středy dodávky plynu do Polska a Bulharska

Rusko je teroristický stát s jadernými zbraněmi, který musí být za své zločiny potrestán.

2 Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com