Pražská rada bude rozhodovat o přejmenování Koněvovy ulice

Pražští radní budou dnes rozhodovat o tom, jestli město přejmenuje Koněvovu ulici v Praze 3 na Hartigovu podle prvního žižkovského starosty. Na programu radních je také prodloužení slevy na jízdném v MHD pro obyvatele v hmotné nouzi, vypsání tendru na další část úprav Centrálního parku na Jižním Městě nebo připojení města k plánované akci milostivý podzim.

Zastupitelé Prahy 3 schválili podání žádosti o přejmenování Koněvovy ulice na Hartigovu zhruba před rokem. O přejmenování rozhoduje rada hlavního města na základě doporučení magistrátní místopisné komise, která se změnou souhlasí. V případě schválení radou by podle dřívějších informací měla změna názvu na základě žádosti Prahy 3 nastat s tříměsíčním zdržením.

Radní dnes projednají také prodloužení slevy na jízdném v MHD pro obyvatele v hmotné nouzi, která platí od roku 2021. Na programu je i vypsání tendru na další část revitalizace Centrálního parku na Jižním Městě nebo záměr připojení Prahy a městských částí, které si to zvolí, k plánované akci milostivý podzim. Při té budou moci lidé moci splatit dluhy například na daních, odvodech nebo různých poplatcích s prominutím úroků, penále a dalších poplatků.

ČTK

  Zelenskyj ohlásil další sankce proti více než 650 lidem a firmám

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com