Ruské ministerstvo varovalo Západ, aby nezneužíval vzpouru ke svým cílům

Ruské ministerstvo zahraničí dnes podle agentury Reuters varovalo západní země, aby nezneužily vzpoury skupiny wagnerovců k dosažení svých podle něj rusofobních cílů. Úřad dodal, že Rusko dosáhne svých záměrů na Ukrajině i navzdory povstání vedenému zakladatelem polovojenské skupiny Jevgenijem Prigožinem.

Bývalý ruský prezident Dmitrij Medveděv podle agentury RIA Novosti řekl, že Rusko nedovolí, aby se vzpoura wagnerovců změnila v převrat či globální krizi. Dodal, že celý svět se ocitne na prahu katastrofy, když se ruské jaderné zbraně dostanou do rukou „banditů“.

Wagnerovci se dnes ráno zmocnili vojenského velitelství v Rostově na Donu, což je milionové město, které slouží jako klíčový bod ruských operací už od roku 2014. Prigožinovi žoldnéři z něj podle médií zamířili na sever směrem k Moskvě a odpoledne projížděli Lipeckou oblastí asi 400 kilometrů jižně od hlavního města.

Šéf diplomacie Evropské unie Josep Borrell kvůli dění v Rusku spustil „centrum krizové reakce“ a usiluje o koordinaci před pondělní schůzkou unijních ministrů zahraničí. Borell také o věci jednal s představiteli zemí skupiny velkých ekonomik G7.

ČTK

  Izraelské činy v Pásmu Gazy hraničí s genocidou, uvedl Erdogan

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com