Počet obětí ruského útoku na Lvov stoupl na devět

Počet obětí ruského raketového útoku na západoukrajinský Lvov stoupl na devět, uvedlo dnes podle agentury Ukrinform ukrajinské ministerstvo vnitra. Záchranné práce po úderu, který se odehrál v noci ze středy na čtvrtek, pokračují.

„Počet obětí ruského raketového útoku se zvýšil na devět osob, 42 lidí bylo zraněno (včetně tří dětí),“ stojí v prohlášení ministerstva

Podle ukrajinských vzdušných sil Rusové zaútočili střelami Kalibr z lodí a ponorek v Černém moři. Zasažená několikapatrová budova ve Lvově byla podle šéfa oblastní správy Maksyma Kozyckyje prakticky zničena. Další domy v okolí jsou poškozeny, podobně jako desítky automobilů.

Starosta Lvova Andrij Sadovyj ruský úder označil za jeden z největších útoků od začátku ruské invaze na město, které leží jen desítky kilometrů od hranic s Polskem.

Lvov se nachází stovky kilometrů daleko od frontové linie. Před ruskou invazí v něm žilo na 700.000 lidí, jejich počet od loňského února podle agentury Reuters narostl, jelikož se do něj uchýlilo mnoho Ukrajinců, kteří uprchli před boji a vzdušnými útoky v jiných částech země.

ČTK

  Putin pohrozil útoky na nové cíle, jestliže Kyjev dostane rakety delšího doletu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com