První zástupce náčelníka generálního štábu Střecha odchází do Bruselu

Dosavadní první zástupce náčelníka Generálního štábu Armády ČR (AČR) Ivo Střecha se od října stane vojenským představitelem při Severoatlantické alianci (NATO) a Evropské unii v Bruselu. V tiskové zprávě o tom dnes informovala mluvčí generálního štábu Magdalena Dvořáková. Zároveň oznámila, že velitel armádního Velitelství pro operace Josef Kopecký bude od srpna působit jako národní vojenský představitel na Vrchním velitelství spojeneckých sil v Evropě (SHAPE).

Po absolvování přípravy před vysláním na zahraniční pracoviště nastoupí generálporučík Střecha jako vojenský představitel při NATO a EU v Bruselu od 1. října. Novým prvním zástupcem náčelníka generálního štábu se místo Střechy stane od počátku srpna generálporučík Miroslav Hlaváč, který dosud působil jako zástupce náčelníka Generálního štábu – náčelník štábu. Tuto funkci po něm převezme s platností od listopadu brigádní generál Pavel Lipka, který do konce října působí jako zástupce velitele alianční Mnohonárodní divize Severovýchod v Polsku.

Generálporučík Josef Kopecký, který zastával funkci velitele Velitelství pro operace, bude od 1. srpna působit jako národní vojenský představitel na velitelství SHAPE. Místo něj se novým velitelem Velitelství pro operace stane brigádní generál Václav Vlček, dosavadní zástupce velitele. Na jeho místo nastoupí brigádní generál Josef Trojánek, který se vrátil ze zahraničního studia ve Velké Británii, uvedla armáda.

ČTK

  Rusko na české politiky nikoho neposlalo. I mně lidé vyhrožují, říká komunista

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com