Ostřelování Konstantinovky. Další válečný zločin Moskvy.

„Dne 6. září 2023 kolem 14:00 okupanti ostřelovali Konstantinovku. Tentokrát ruská armáda zasáhla jeden z trhů v centru města. V důsledku zásahu granátů v obchodních pavilonech vypukl požár, 17 lidí bylo zabito, přes 30 bylo zraněno,“ uvedla generální prokuratura.

„Když se někdo ve světě stále snaží řešit cokoli ruského, znamená to zavírat oči před realitou. Drzost zla. Drzost podlosti. Naprostá nelidskost. Dělostřelectvo ruských teroristů zabíjí civilisty ve městě Konstantinovka v Doněcké oblasti. Obyčejný trh. Obchody. Lékárna. Lidé, kteří se ničím neprovinili,“ reagoval na incident ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Je velmi pozoruhodné, že úder agresora byl zasazen na tržnici – naprosto civilní objekt. Současně nebyl ze strany Ruska získán žádný vojenský účel.

To opět dokazuje, že Moskva záměrně střílí zejména na civilní objekty

Cílem Kremlu je ostřelovat ukrajinská populační centra, aby bylo zničeno více civilistů.

Jak se stává naprosto zřejmým, ruské ostřelování mírových ukrajinských měst je porušením mezinárodního humanitárního práva.

V době, kdy ukrajinská armáda postupuje rozhodně a ofenzivně po celé frontové linii, Moskva zasahuje civilní obyvatelstvo a objekty.

Současně Moskva upřednostňuje podlost a cynismus, jimiž se Rusko obvykle snaží zakrýt vlastní presumpci neviny.

A tak ihned po dalším teroristickém útoku začali kremelští propagandisté ze zvyku a podlosti obviňovat z úderu samotnou Ukrajinu.

„Konstantinovka byla zasažena Ukrajinou. Lze předpokládat, že protivzdušná obrana fungovala, ale raketa z nějakého důvodu letěla po nepředvídatelné trajektorii. Buď ji sestřelilo něco na obloze přímo na tržišti,“ křičí ruští propagandisté, jako by soutěžili v hnusnosti obvinění Ukrajiny.

Podle hodnocení Centra strategické komunikace a informační bezpečnosti Ukrajiny se agresor k takové taktice uchyluje pravidelně.

„Stejnými metodami se fakodely snažily vybělit ruskou armádu po úderech na obytný dům v Dněpru 14. ledna atd. Přitom nepředkládají žádné důkazy o tom, že šlo o chybu ukrajinských systémů protivzdušné obrany. A není se čemu divit, protože to byla ruská raketa, která zasáhla mírumilovné Ukrajince,“ uvedlo Centrum.

  Přehledně: Nový jízdní řád, kdy půjdeme do bazénu a kdy do hospody

Civilizovaný svět si je však dobře vědom toho, co se na Ukrajině děje, a vůdci civilizovaných zemí se již vyjádřili na podporu Ukrajinců.

„Rusko pokračuje v terorizování civilního obyvatelstva Ukrajiny. Úmyslné útoky na civilisty jsou válečnými zločiny. Všichni velitelé, pachatelé a spolupachatelé těchto zvěrstev budou postaveni před soud,“ uvádí se v prohlášení EU, která odsoudila „ohavný a barbarský“ útok Ruska na město Konstantinovka v Doněcké oblasti.

„Tyto brutální ruské útoky podtrhují význam další podpory ukrajinského lidu, který brání své území proti nevyprovokovaným neoprávněným aktům ruské agrese,“ uvedla mluvčí Bidenovy administrativy, která akce Moskvy odsoudila.

Je zřejmé, že úder na trh v Kosťantynivce je úmyslným válečným zločinem Ruska a Kreml se musí za své zločiny proti ukrajinskému lidu zodpovídat.

Všichni, kdo se podíleli na teroristických útocích v Moskvě, všichni úředníci odpovědní za systematický teror proti Ukrajincům by měli být pohnáni k odpovědnosti jako váleční zločinci.

Abychom však mohli ukrajinský lid před ruským terorem ochránit i v budoucnu, je třeba osvobodit celé území Ukrajiny od rašících fašistických okupantů.

Tématem číslo jedna je však v této souvislosti otázka zajištění bezpečnosti Ukrajiny ze vzduchu. A západní spojenci Kyjeva mohou (a měli by) Ukrajincům v tomto směru pomoci, zejména tím, že lidem bránícím celý kontinent poskytnou systémy protivzdušné obrany/protiletecké obrany k ochraně ukrajinských měst, která jsou denně ostřelována Ruskem.

Je důležité si uvědomit, že agresora může zastavit pouze to, že si uvědomí, že odpovědnost je nevyhnutelná. A tuto odpovědnost lze vyvodit pouze společně – celým světem. Proto je dnes důležitější než kdy jindy konsolidovat se, a to je třeba udělat kolem Ukrajiny, jejíž občané brzdí chamtivou touhu Koemla ovládnout celou Evropu a šířit „ruský svět“ všude, kam dosáhne.

  Kyjev pod útokem Rašistů. Válka pokračuje.

Co je to „mír po moskevsku“, už všichni viděli a dodnes pozorují. Střelba do civilistů v Konstantinovce je výmluvným důkazem podstaty „ruského světa“, a pokud nebude zastaven na Ukrajině, zítra přijde do vaší země, do vašeho města, k vám osobně.

Pamatujte si to, vyvozujte adekvátní závěry a přijímejte správná rozhodnutí. Vždyť váš zítřek závisí na tom, jak správné jsou vaše dnešní kroky.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com