Průnik do ruského týlu: Mýty a realita během druhého roku války

Druhý rok války. Kyjev nebyl dobyt, ačkoli tři dny, na které byl plánován, již dávno uplynuly.

Stále častěji se ale objevují informace o pronikání ukrajinských partyzánů do ruského týlu.

Navíc takové zprávy pouze přicházejí. Takže v tuto chvíli ruská propaganda velmi aktivně šíří informace o průniku do vesnice Sušany v Brjanské oblasti ze strany DRG ozbrojených sil Ukrajiny, čítající 40 osob, které zajaly rukojmí.

Navíc samotná prezentace je informační, nemluvě o profesionalitě, mírně řečeno stupidní. Když se to pokusíte rozpitvat, je jasné, že jde o čistý padělek.

Takže existuje DRG skládající se ze 40 lidí – to je podle ruských médií. Ale i když si otevřete Wikipedii a budete číst, dozvíte se zajímavé informace.

Ukazuje se, že sabotážní a průzkumná skupina (DRG) je jednotka speciálních sil sloužící k průzkumu a sabotáži za nepřátelskými liniemi.

Až do tohoto bodu se vše zdá být jasné a sbližuje se. Ale pak – to nejzajímavější: taková jednotka patří k malým jednotkám a pozor – má sílu až 20 lidí.

Vidíte – až 20 lidí, protože se jedná o sabotážní průzkumnou skupinu, která by měla působit nepozorovaně a pojízdně.

Společnost padesáti lidí pravděpodobně nezůstane bez povšimnutí. A proč skauti potřebují takový zástup, který v rozhodující chvíli jen překáží.

Zajímavé je, že ruští propagandisté ​​se slyší, jak takové perly vydávají.

Nebo jsou ruští voliči tak hloupí, že spolknou takové nesmysly, a to upřímně.

Tomuto nesmyslu samozřejmě nikdo neuvěří. Zdá se, že Kreml je velmi zaneprázdněn myšlenkami. Ale proč jsou takové nádivky vůbec potřeba.

Za prvé, Moskva se snaží zdiskreditovat ozbrojené síly Ukrajiny v očích mezinárodních partnerů Ukrajiny – říkají, podívejte, ukrajinská armáda bere rukojmí.

Ale západní občané mají kritické myšlení a budou schopni pochopit absurditu situace.

  Volby v Rusku 2021

Ano, v případě potřeby mohou útočníci použít ukrajinské válečné zajatce jako důkaz pronikání DRG.

Simulujte protiteroristickou akci s cílem „osvobodit rukojmí“ a zajmout dlouho zajatou ukrajinskou armádu nebo je zabít. Kreml to dokáže.

Ale znovu, všechny tyto narážky a manipulace lze snadno vyvrátit, a proto nikdo nebude věřit ruskému padělku.

Nikdo, kromě samotných Rusů, kterým bude opět řečeno, že válka začala před rokem z nějakého důvodu.

Pro Kreml je to také důvod znovu vtlouct Rusům do hlav narativ, že pokud každý Rus nesplatí dluh své vlasti, budou Sušany po celém Rusku.

Putin se neustále snaží ospravedlnit válku – neslavnou a katastrofální. A je to také důvod k vyhlášení nové „dílčí“ mobilizace.

Ale ať už jsou argumenty a pokusy kremelských insinuátorů jakékoli, je třeba jim věnovat pozornost, abychom pochopili, že Moskva půjde ve svých akcích až na doraz.

Kde je tato hranice, záleží na světovém společenství, které může takové orgie kremelských schizofreniků zastavit.

Je načase přestat předstírat, že se to týká pouze Ukrajiny a Ukrajinců, nebo těch, na které Moskva aplikuje své zbabělé, krvavé snahy.

Tento přístup Západu vede k tomu, že země, do kterých tyto akce směřují, jsou všechny přidány a nikdo se nemůže cítit bezpečně.

Autor: Dana Marková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com