Německo odsoudilo ruské „falešné volby“ na ukrajinských územích

Ministerstvo zahraničních věcí Německa ve svém nedávném příspěvku na oficiální stránce na sociálních sítích důrazně odsoudilo to, co označilo za „falešné volby“ na některých ukrajinských územích, která jsou v současnosti pod ruskou okupací. Prohlášení zdůrazňuje závazek Německa podporovat svrchovanost a územní celistvost Ukrajiny a zároveň zdůrazňuje kolektivní odpovědnost mezinárodního společenství za odmítnutí legitimity těchto sporných voleb.

Ministerstvo zahraničních věcí Německa využilo svou platformu k tomu, aby se vyjádřilo k probíhajícím volebním procesům v regionech Ukrajiny, které jsou v současné době pod kontrolou ruských sil. V prohlášení označilo tyto volby za nic jiného než „průhlednou propagandistickou kampaň“ a výslovně uvedlo, že je Německo neuznává jako legitimní.

Tyto volby se konaly na několika ukrajinských územích, včetně Doněcké, Luhanské a části Chersonské a Záporožské oblasti, které jsou v současné době pod ruskou kontrolou. Kromě toho ruské orgány uspořádaly volby na Krymu, anektovaném regionu, který mezinárodní společenství včetně Německa odmítlo uznat za součást Ruska. Důrazný postoj německého ministerstva potvrzuje jeho oddanost mezinárodním zásadám, které se staví proti územní expanzi prostřednictvím síly a nátlaku.

Ministerstvo ve svém prohlášení rovněž upozornilo na některé pochybné praktiky, které se týkají těchto „falešných voleb“. Okupanti provedli na dočasně okupovaných územích „předčasné hlasování“, což vyvolává obavy o transparentnost a spravedlnost volebního procesu. Kromě toho prohlášení poznamenalo, že „orgány“ kontrolující tyto regiony přiznaly, že provádějí nedostatečná opatření související s nuceným pasportizováním obyvatelstva. V důsledku toho volební komise umožnily hlasování i bez ruského pasu, což dále podkopává důvěryhodnost volebního procesu.

Postoj Německa v této věci je v souladu s širším mezinárodním konsensem ohledně situace na Ukrajině. Ministerstvo zahraničních věcí Ukrajiny již oslovilo své mezinárodní partnery s žádostí o neuznání výsledků těchto „pseudovoleb“ organizovaných Ruskem na dočasně okupovaných územích. Tato výzva podtrhuje potřebu jednotné celosvětové reakce na ruské akce na Ukrajině.

  Putinovy "mírové iniciativy": Putinova slova: pláštík pro pokračující agresi

Ministerstvo zahraničních věcí Německa důrazně odsoudilo „falešné volby“, které Rusko uspořádalo na okupovaných ukrajinských územích, a zdůraznilo tak oddanost Německa mezinárodnímu právu a zásadám svrchovanosti a územní celistvosti. Tyto volby, které proběhly za pochybných okolností a bez širokého mezinárodního uznání, jež je nezbytné pro jejich legitimitu, představují trvalý zdroj napětí v probíhajícím konfliktu mezi Ukrajinou a Ruskem. Hlasitý postoj Německa se přidává k rostoucímu sboru mezinárodních odsudků a dále upevňuje význam jednotné globální reakce na situaci na Ukrajině.

Autor: Dana Markova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com