Stíhačky a rakety dlouhého doletu: úspěšná ukrajinská ofenziva posiluje podporu Západu Ukrajině

Ráno 11. září obsadily ukrajinské ozbrojené síly část obce Opytne v Doněcké oblasti, která byla od listopadu loňského roku pod ruskou okupací. Tato osada se nachází 3 km od známého doněckého letiště a až do roku 2014, kdy Rusko zahájilo válečné akce v ukrajinském Donbasu, bylo Opytne považováno za elitní předměstí Doněcku. To znamená, že ukrajinské ozbrojené síly se přiblížily k části ukrajinského území, které v roce 2014 obsadili Rusové. Ukrajinští obránci postupují i v dalších oblastech, včetně Volnovachy u Novomajorska, a neustále postupují jižně od Robotyna v Záporožské oblasti, přičemž denně urazí v průměru 1 km. Tyto úspěchy ocenili vrcholní západní představitelé: Victoria Nulandová po Kurtu Volkerovi poznamenala, že ukrajinská protiofenzíva je působivá.

Postupné úspěchy ukrajinských vojáků přirozeně zvýšily podporu Západu. Putin, který zahájil agresivní válku 21. století, nenechal nikoho v iluzi, že ruská armáda nevyhnutelně přijde do Evropy, pokud nebude na Ukrajině zastavena. Ukrajinské ozbrojené síly prokázaly svou převahu na bojišti: neustále postupují vpřed, přestože je vždy těžší útočit než se bránit. Ukrajinští obránci překonávají minová pole, ničí první stupně ruské obrany a ničí ruská obrněná vozidla. Ruské zákopy v některých částech kontaktní linie byly zničeny do té míry, že je nelze obnovit. To je nejlepší důkaz, že Ukrajina je schopna bránit nejen sebe, ale i Evropu. Jediné, co k tomu potřebujeme, jsou moderní západní zbraně, protože Putin rozumí pouze jazyku síly.

Západ na úspěch ukrajinské protiofenzívy reaguje bleskově: trend rostoucí podpory Ukrajiny se neustále zvyšuje. Kyjev obdržel dva velmi pozitivní signály: pravděpodobné dodání raket dlouhého doletu ATACMS Spojenými státy a také urychlené dodání stíhaček F-16 – Ukrajina je může použít v boji již tuto zimu. Kromě toho bylo oznámeno, že Ukrajina a Švédsko budou společně vyrábět bojová vozidla pěchoty CV-90 a energetickou infrastrukturu v ukrajinských městech budou chránit systémy protivzdušné obrany Gepard německé výroby. Díky Západu je ukrajinská armáda vyzbrojena nejmodernější technikou a způsobuje Rusům stále výraznější porážky. Nyní je nejlepší čas zvýšit dodávky základních zbraní na Ukrajinu: Putin by neměl mít ani nejmenší naději na pomstu: ruská okupační armáda, která sní o tom, že dosáhne Lamanšského průlivu, musí být rozdrcena v ukrajinských stepích.

  Německo bude jednat o uvolnění restrikcí, Merkelová je proti

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com