Setkání vyděděnců. Kim Čong-un přijel za Putinem.

Kremelský diktátor a jeho severokorejský protějšek se v úterý setkali na ruském kosmodromu Vostočnyj.

Začalo to slavnostní inspekcí raket, kde se Putin pochlubil svými raketami, o které má podle něj Korea zájem, a projevy se vzájemnými vyznáními lásky.

Putin uvedl, že vůdce KLDR „projevuje velký zájem o raketovou techniku“, a prohlásil, že Rusko pomůže KLDR s budováním družic. A vůdce KLDR označil vztahy s Moskvou za prioritu své země.

Později začaly oficiální rozhovory diktátorů.

„Chceme dále rozvíjet vztahy, vždy jsme podporovali všechna rozhodnutí prezidenta Putina a ruské vlády. Doufám, že budeme vždy společně bojovat proti imperialismu a za budování suverénního státu,“ řekl Kim Čong-un.

Vůdce KLDR rovněž uvedl, že „mohl pocítit upřímnost ruských přátel a na vlastní oči viděl současnost a budoucnost ruské kosmické moci“.

Putin zase připomněl, že Rusko bylo první zemí, která uznala svrchovanost KLDR, a poznamenal, že Rusko „pomáhalo bojovat za její nezávislost“.

Prohlášení jsou prohlášení, ale každý chápe, že Putin si přišel pro podporu – Moskva má zájem o dělostřelecké a raketové granáty (ráže 122 a 155 milimetrů) ze Severní Koreje.

Odborníci odhadují, že Pchjongjang má značné zásoby dělostřeleckých granátů a neřízených raket, které by mohl spolu s vojenskou technikou sovětské éry použít k nevybíravým útokům na Ukrajinu.

Ano, je to tak, Kreml je připraven požádat o rakety i Severní Koreu – nejbohatší země světa z hlediska přírodních zdrojů už není schopna se sama zásobit.

Pchjongjang naopak doufá, že jako platbu za zmíněnou munici dostane ruskou technologii pro stavbu jaderných ponorek a kosmickou technologii pro vypouštění družic.

Kim Čong-un tedy očekává, že od Ruska získá technologie, k nimž mu byl přístup zakázán sankcemi OSN.

Mimochodem, z Ameriky zazněly zcela konkrétní výzvy, aby Pchjongjang nedělal unáhlené kroky – Bílý dům a americké ministerstvo zahraničí vyzvaly Severní Koreu, aby nepomáhala Rusku s municí.

  „Normandie“ – hledání kompromisu nebo boj o vedení v EU

„Jak jsme již varovali, rozhovory o dodávkách zbraní mezi Ruskem a KLDR aktivně pokračují, máme informace, že Kim Čong-un očekává, že tyto rozhovory budou pokračovat, včetně diplomatického zapojení na úrovni vedoucích představitelů v Rusku,“ uvedla mluvčí Rady národní bezpečnosti USA Adrienne Watsonová.

Deník New York Times uvedl, že Kim Čong-un přijede do Vladivostoku na jednání s Putinem, aby projednal dodávky dělostřeleckých granátů a protitankových raket ze Severní Koreje.

List Financial Times s odvoláním na své zdroje rovněž napsal, že Severní Korea je připravena podepsat s Ruskem dohodu o dodávkách zbraní. Podle ní Pchjongjang nabídne Moskvě munici, vícenásobné raketomety a balistické rakety krátkého doletu.

„To vše pomůže Moskvě odrazit protiofenzívu Kyjeva,“ poznamenala publikace. Rusko může KLDR na oplátku nabídnout obilí, ropu, vojenskou techniku a peníze v měně.

Agentura Bloomberg se domnívá, že severokorejské zbraně nejsou dostatečně vyspělé na to, aby změnily průběh války.

„Dodávky munice ze Severní Koreje pravděpodobně nebudou v krátkodobém horizontu rozhodující, ale usnadní Rusku pokračovat v opotřebovací válce,“ uvedl Terence Roerig, profesor národní bezpečnosti na U.S. Naval War College, kterého cituje agentura Bloomberg.

Podle experta je důležitou součástí Putinovy strategie získat čas ve vleklém konfliktu v očekávání, že podpora Západu vyschne: „mít dostatek munice umožní Putinovi tuto strategii realizovat“.

Kromě toho munice ze Severní Koreje pomůže Rusku získat čas a dá jeho vlastnímu průmyslu šanci dohnat poptávku,“ shrnula agentura Bloomberg.

Pchjongjang však obvinění USA z poskytování vojenské pomoci Rusku odmítá. Stejnou verzi zastávají i ruské úřady. I když zprávy o tom, že Rusko od KLDR nakoupilo dělostřelecké granáty a rakety, se objevily již před rokem.

Kromě toho koncem července navštívil Pchjongjang šéf ruského vojenského ministerstva, který oznámil posílení vojenských vazeb mezi Moskvou a Pchjongjangem a označil Severní Koreu za důležitého partnera Ruska.

  Evropa se bojí Ukrajiny. Nová realita pro Starý svět.

Mimochodem, současná návštěva Kim Čong-una v Rusku je jeho první zahraniční cestou po více než čtyřech letech.

Pozoruhodné je, že jeho poslední zahraniční cesta se uskutečnila rovněž ve Vladivostoku v roce 2019, kde se konal jeho první summit s Putinem po neúspěšných rozhovorech o jaderném odzbrojení Severní Koreje s americkým prezidentem Donaldem Trumpem.

Zlověstné cíle obou diktátorů se shodovaly. Na jedné straně právě díky severokorejským dělostřeleckým granátům chtějí Rašisté ve válce s Ukrajinou opět nasadit taktiku palebných šachet.

A rusko, může přispět k severokorejskému jadernému a mezikontinentálnímu a balistickému raketovému programu schopnému dopravit jaderné nálože na americkou pevninu.

Pozoruhodné je, že právě v úterý ráno (v den setkání Kim Čong-una s Putinem) vypálila Severní Korea nejméně dvě balistické rakety do vod u svého východního pobřeží.

Severokorejský vůdce se proto rozhodl ukázat svému kremelskému protějšku před zahájením rozhovorů svou plnou vojenskou sílu.

Celý svět tak sleduje, jak spolupráce Moskvy s Pchjongjangem (do které patří i Teherán) vytváří nové globální hrozby.

Je tedy zřejmé, že porážka ruského agresora na Ukrajině je otázkou bezpečnosti nejen ukrajinského lidu, ale i celého civilizovaného světa.

A pomoc Ukrajině ze strany západních partnerů je nutností, která může lidstvo zachránit před invazí Rašína.

Samotné Rusko se stále více podobá Severní Koreji, stává se uzavřenou militarizovanou společností, uzavřenou a zaostalou.  A proto nepředvídatelně nebezpečné pro okolní svět.

A dnes je šance zastavit toto šílenství zvané „ruský svět“, které je novým, rafinovaným druhem nacismu – rašíismem.

A je třeba ho zastavit hned, protože po vítězství na Ukrajině – Putin si uvědomí svou povolnost a půjde dál.

Je velmi důležité adekvátně pochopit situaci kolem nás a učinit správné závěry. A pamatujte, že na dnešním rozhodnutí závisí váš zítřek.

  Válečné zločiny ruského velení: násilí na ukrajinských civilistech a vlastních vojácích

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com