Inaugurace diktátora nebo nové funkční období ruského cara.

V březnu 2024 se v Rusku konaly „volby“, v nichž podle očekávání „zvítězil“ Putin. A nyní je na 7. května naplánována „inaugurace“ – oficiální uvedení nového staronového prezidenta do úřadu.

Že jde o další profanaci, je jasné každému – celý civilizovaný svět chápe, že příběh o „volbách“ v Rusku je blaf.

Co naplat, když PACE, které je ke Kremlu zcela loajální, přijalo loni v říjnu prohlášení, v němž vyzvalo mezinárodní společenství, aby po roce 2024 neuznalo Putinovu legitimitu prezidenta.

V zásadě je nyní čas, aby toto civilizované společenství reagovalo.

Všichni rozumní lidé chápou, kdo je Putin – diktátor a uzurpátor prezidentských pravomocí. Není legitimním vůdcem Ruské federace.

Putinova diktatura vládne Rusku již téměř čtvrt století. Za tu dobu kromě nesčetných zločinů, kterých se současná ruská vláda dopustila, opakovaně porušila a změnila ústavu právě proto, aby zachovala moc jednoho muže.

Současný kremelský trpaslík byl původně zvolen prezidentem v roce 2000 a poté znovu zvolen v roce 2004.

Poté byl nucen na čtyři roky přerušit činnost, kterou znovu vykonával jako premiér, a v roce 2012 se vrátil do prezidentského úřadu, přičemž se prodloužilo prezidentské období ze čtyř na šest let.

Opětovně byl znovu zvolen v roce 2018. V budoucnu se však Putin obával, že by svůj post (byť dočasně) přenechal někomu podobnému jako v roce 2008.

A tak přijal právně pochybné, ne-li zločinné dodatky k ústavě rf, které stanovily, že se na něj pravidlo dvou po sobě jdoucích funkčních období nevztahuje.

Tehdy se dokonce tváří v tvář ruské cenzuře ozvaly výkřiky právníků, které, jak se dalo očekávat, vyšly naprázdno.

Kremelský trpaslík po celou dobu své vlády soustavně vedl Rusko k totalitě, ničil opozici, nezávislá média a prakticky zrušil pojem lidských práv.

  Klaus a Zeman stojí na straně Putina, když agresivní Rusko vyhrožuje Ukrajině válkou

Za takových podmínek se v Rusku konaly volby, které proběhly letos na jaře. Je zřejmé, že na nich není nic alternativního.

A samotný průběh prezidentského klání a hlasování, které se letos vyznačovalo porušeními, která byla skandální i na ruské poměry, potvrzuje nelegitimitu současného prezidenta.

Kde je legitimita a právo a kde je Rusko?! Všem pravicově smýšlejícím lidem je to jasné: volby v Rusku v roce 2024 jsou zmanipulované.

Administrativní prostředky, nepřetržitá práce na plné obrátky, masové falšování hlasovacích lístků v jednotlivých volebních místnostech, zastrašování nespokojenců – to vše Putinovi vyšlo.

„Alternativa“ k současným volbám, kterou představovala „opozice“ v podobě karikovaných a Kremlem zcela ovládaných stran, jako jsou komunisté, LDPR nebo Spravedlivé Rusko, byla zvláštní fraškou.

Ale i poté, co si pod palec zametl celou opozici (která je od nástupu trpaslíka k moci systematicky a tvrdě „čištěna“, což mu zdánlivě neponechává žádnou alternativu), se Putin svých oponentů stále divoce bojí. To si vynutilo vyškrtnutí všech kandidátů mimo vládní kontrolu z volebních lístků.

A mimo jiné sáhnout ke krajním opatřením – zabít Navalného – což je další argument, který narušuje legitimitu Putinovy vlády.

Současný kremelský režim se snaží ukázat a dokázat svou monolitní povahu, ale každý čin jeho představitelů ukazuje obrovský strach a nejistotu režimu tváří v tvář jakékoli překážce.

Pseudovolební snahy na dočasně okupovaných územích Ukrajiny jsou toho důkazem – propagandisté chtěli velmi demonstrovat lásku Ukrajinců ke Kremlu.

A za tímto účelem ruské úřady vyvíjely nátlak na statisíce ukrajinských občanů, porušovaly normy mezinárodního práva a proměnily Putinovy volby v krvavou frašku.

Na Krymu prováděly okupační orgány „práci“ mezi zaměstnanci státních rozpočtových podniků. Ti museli volit, zaznamenávat svou účast ve volbách na fotografie a podávat o tom zprávy svým manažerům. Jak se říká – bez komentáře.

  Česká republika posiluje obranu Evropy.

Obecně bylo hodnocení těchto událostí ze strany civilizované společnosti jednoznačné – volby proběhly v zastrašování a svoboda slova zcela chyběla.

Seznam hostů, kteří se zúčastní inaugurace, je orientační. I když je již známo, že žádný ze sebevědomých světových lídrů se show pořádané Kremlem 7. května nezúčastní.

Politologové poznamenávají, že Putina uznávají „jen někteří vazalové ze Střední Asie, ostrovů Uluwatu a některých ostrovních států: někteří mají dluhy a sliby, jiní žádosti“.

Právě teď všude v afrických savanách chytají srny a chystají dary afrických kmenů v podobě banánů a kokosových ořechů, aby je přinesli Putinovi a poblahopřáli mu k „dalšímu kmenovému vítězství“,“ komentoval nadcházející show v Kremlu jeden z politologů a shrnul, že ‚Putina čeká inaugurace do děravé zdi‘.

Ruský lid si tedy „vybral“ svého „prezidenta“, když odevzdal 87,28 (přes 76 milionů hlasů) ve prospěch Putina. A to je jejich volba bez ohledu na to, zda tak hlasovali, nebo nechtěli obhájit svůj skutečný názor. Ti, kterým je to lhostejné, jsou také zodpovědní.

Na tom, jaká bude reakce mezinárodního společenství, však závisí, jaký bude svět v budoucnu. A bylo by docela rozumné ukázat Putinovi jeho místo nelegitimního uzurpátora.

To však vyžaduje konkrétní činy, projev skutečné vůle. Nebude možné sedět stranou. A nezapomeňte – ti, kdo jsou lhostejní, jsou také zodpovědní.

Víte, pánové z Evropy, že o vašem zítřku rozhoduje to, jak se chováte dnes.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com