Sídlo tajné policie v ruském Kursku je po útoku v plamenech. Napadena měla být i ropná rafinerie

Zdroj z vojenské ukrajinské rozvědky potvrdil médiím, že rozvědka uskutečnila útok v hloubi ruského území, v Kursku, který je od hranic s Ukrajinou vzdálen asi 110 kilometrů. Zasažena byla budova FSB a údajně i ropná rafinerie nedaleko letiště.

„Ráno zaútočil ukrajinský dron na administrativní budovu v centrálním okrese Kursk. Byla lehce poškozena střecha,“ napsal místní gubernátor Roman Starovojt. Neřekl, jakou administrativní budovu má na mysli, ale novináři na základě snímků a videa upřesnili, že jde o regionální oddělení FSB, tedy ruské tajné policie. V médiích a na sociálních sítích se mezitím objevily videa a fotografie, na nichž je patrný kouř nad městem.

Na rozdíl od gubernátora tvrdí zdroje z místa, že budova FSB byla zasažena přímo. O útoku informuje například nezávislý telegramový kanál Astra nebo investigativní portál Agentstvo.

Později se objevily informace o dalších explozích v Kursku. „Ozbrojené síly Ukrajiny zaútočily na Kursk na Den města se čtyřmi drony. Podle našich informací bylo cílem nádraží a administrativní budova. Mezi následky na místě patří jen drobné poškození střechy administrativní budovy,“ píše prokremelský kanál Mash.

Tisková tajemnice gubernátora Kurské oblasti Anastasia Rubanová uvedla, že informace, které se šíří v řadě zpráv o dalším sestřeleném dronu v Kursku, údajně neodpovídají skutečnosti. Podle serveru Suspilne však zdroj na Hlavním zpravodajském ředitelství ministerstva obrany potvrdil další útok dronu na Kursk. Tentokrát byla zasažena ropná rafinerie poblíž letiště. Měl zde vypuknout požár.

Protože Kursk slaví 24. září Den města, měl být na počest jeho 991. výročí založení uspořádán ohňostroj. Starosta města Igor Kucak jej však zrušil. „Myslím, že by to bylo rozumné z hlediska klidu a bezpečnosti obyvatel,“ rozhodl starosta. Jiné akce uspořádané k výročí se však podle místní samosprávy uskuteční bez omezení.

  Merkelová: EU by měla udržet dialog s Ruskem navzdory rozdílným názorům

Zdroj: Forum24

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com