Nahlaste nám kolaboranty, jejich jména, místa a aktivity, píše ukrajinský odboj. Partyzáni slibují trest

Internetové stránky ukrajinského odboje na Ruskem okupovaných oblastech Ukrajiny tvrdí, že se okupantům nepodařilo v občanech zlomit povědomí o ukrajinské identitě, byť je na ně činěn velký tlak. Podle informací získaných od sítě ukrajinských partyzánů na východě Ukrajiny značná část místního obyvatelstva nadále zastává proukrajinské názory.

„Asi 73 procent obyvatel Mariupolu má negativní postoj k okupační správě a snaží se vyhnout přidělení ruského pasu. Tato skutečnost naopak povzbuzuje velení ruských okupačních vojsk a okupační správu dočasně okupovaných území Doněcké oblasti k posilování administrativního a policejního režimu a represí vůči místnímu obyvatelstvu,“ píše se na webu odboje. Autoři o metodách získávání svých údajů neuvádějí žádné podrobnosti.

Současně odboj upozorňuje na faktory, které přispívají k zachování proukrajinských sociálně-politických nálad. Patří k nim například zapojení dětí do ukrajinského vzdělávacího procesu prostřednictvím dálkového online studia a příchod značného počtu Středoasiatů a Severokavkazanů do regionu, což vede ke zhoršení kriminální situace.

Centrum národního odporu také vyzývá obyvatele na okupovaných územích , aby „i nadále informovali o zločinech okupantů, jakož i o jejich umístění a pohybu“. „Jen tak budeme schopni osvobodit naši zemi a vyhnat z ní okupanty. Na našich webových stránkách se dozvíte, jak nás můžete bezpečně kontaktovat.“

Pak je uveden návod, jak použít chat bot.

„Chcete-li nám poslat informace, vyberte v nabídce možnost ‚Nahlásit informace o odboji‘ nebo zadejte příkaz /tell. Naší armádě můžete pomoci tím, že botovi přidáte informace o poloze okupantů, jejich pohybu, vojenské technice a personálu. Nezapomeňte uvést zeměpisné souřadnice polohy nepřítele. Tyto informace budou předány velitelství Ozbrojených sil Ukrajiny. Vámi poskytnuté informace budou použity k úderu na nepřítele. Vyzýváme vás také, abyste poskytli informace o kolaborantech. Zašlete nám, prosím, následující informace: Jméno, místo, čas činnosti, čím se zabývají. Trest pro všechny kolaboranty bude nevyhnutelný!“

  Rusko je podle Kyjeva souhlasilo s jednáním prezidentů o mírové dohodě

Rusko nutí Ukrajince na územích okupovaných Ruskem, aby přijali ruské občanství, a systematicky jim ztěžuje základní aktivity. Kreml přijal zákony, které mají takzvaně „zjednodušit podávání žádostí o ruský pas“, a současně se na místě vyhrožuje zadržením nebo deportací těm, kteří odmítnou žádost podat. Bez ruského pasu je pak občan vystaven odepření lékařských služeb, sociálních dávek, zbaven možnosti řízení vozidel a získání práce. Okupanti také otevřeně vyhrožují násilím a zastrašují.

Zdroj: Forum24

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com