Šilhavý zůstává trenérem fotbalové reprezentace

Jaroslav Šilhavý zůstává trenérem české fotbalové reprezentace. Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR ho na dnešním mimořádném zasedání v Praze, které po čtvrteční porážce 0:3 v Albánii v evropské kvalifikaci svolal předseda FAČR Petr Fousek, ponechal ve funkci na závěrečné dva listopadové zápasy skupiny v Polsku a s Moldavskem. Vedení asociace o tom informovalo na tiskové konferenci.

FAČR zároveň upravila smlouvy trenéra a členů realizačního týmu, kontrakt nově platí do 30. listopadu s možností oboustranné opce. Předchozí smlouvu měl Šilhavý do konce kvalifikačního cyklu s automatickou opcí na závěrečný turnaj v případě postupu.

Trenérova pozice byla v ohrožení poté, co národní mužstvo ve čtvrtek vysoko prohrálo v Albánii a Fousek hned po utkání svolal mimořádné jednání výkonného výboru. Fotbalová „vláda“ zvažovala více variant včetně okamžité výměny Šilhavého, nakonec ale jednašedesátiletého kouče podržela na listopadové duely. Český tým je i díky ostatním výsledkům blízko k postupu, k účasti na šampionátu v příštím roce v Německu mu stačí doma porazit Moldavsko.

Výkonný výbor jednal zhruba čtyři hodiny a podle Fouska rozhodl drtivou většinou. „Výkonný výbor zavrhl okamžitou výměnu trenéra a celého realizačního týmu, zejména s přihlédnutím k velmi napjaté časové ose, kdy už 27. října je nutné oznámit širší nominaci a 13. listopadu začne sraz reprezentace,“ uvedl Fousek.

„Stejně tak zamítl improvizovaná nebo částečná řešení, zejména využití trenérů či asistentů pod smlouvou v klubech. Výkonný výbor zavrhl i možnost využití jiných trenérů FAČR od dalších reprezentačních kategorií, stejně jako variantu zahraničního trenéra,“ doplnil.

ČTK

  West Ham se Součkem podlehl Liverpoolu, Chelsea deklasovala Burnley

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com