Izraelská média: Putin chce globální intifádu, aby mohl uskutečnit své krvavé cíle na Ukrajině

Ruský prezident Vladimir Putin chce globální intifádu, aby mohl uskutečnit své krvavé plány na Ukrajině. Chce spojit invazi na ukrajinské území a teror proti Izraelcům, aby zakryl svou vojenskou porážku a přeskupil síly.

Informoval o tom izraelský zpravodajský portál Cursor.

„Moskva si s teroristy z Hamásu zahrává, protože je považuje za samozvané bojovníky za revizi světového řádu pomocí destruktivních nástrojů, včetně nevybíravého krveprolití. Dalším příkladem je informační útok na Jeruzalém v souvislosti s bombardováním nemocnice Al-Ahli v pásmu Gazy. Hrůznou provokaci v nemocnici zorganizovali partneři Hamásu a jeho zahraniční kurátoři s cílem démonizovat Izrael a připravit ho o mezinárodní podporu. Rusko se postavilo na stranu militantů, protože Kreml má z další eskalace prospěch,“ píše portál.

Podle agentury Cursor se ruská propaganda aktivně podílí na šíření verze, že výbuch v nemocnici způsobil nálet IDF.

„Je však prokázáno, že Hamás k páchání teroru zcela využívá infrastrukturu na kontrolovaném území. Zejména v nemocnici se nacházely sklady zbraní, které explodovaly po neúspěšném odpálení teroristických raket,“ uvedl portál.

Upřesňuje se, že navzdory zveřejněným důkazům podporujícím tuto verzi Moskva izraelské údaje důrazně odmítá.

„Podle některých kremelských propagandistů je Izrael ‚kanibalský stát‘, který by měl být zlikvidován spolu se všemi Židy,“ uvádí se na portálu.

Není prý vyloučeno, že po incidentu v nemocnici začnou Židy v Rusku terorizovat příslušníci ruských bezpečnostních služeb, „Kadyrovci“ a zachránění „členové Hamásu“.

„Moskva má skryté přání přiklonit sympatie globálního Jihu k teroristům. Z tohoto důvodu se předpokládá, že al-Káida, ISIS a další skupiny, které jsou napájeny z prostředků GRU, budou vzkvétat od Dakaru po Peking,“ píše agentura.

Za všechna svá rozhodnutí se však bude muset zodpovídat. Jak shrnují izraelská média: „Ti, kdo podporují teroristy, jim mohou zítra čelit a stát se obětí vlastní krátkozrakosti.

  Ukrajinské jednotky podle generálního štábu odrazily ruské útoky u Bachmutu

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com