Bild: Německá policie zadržela radikála, který chystal útok na židovskou akci

faz.net

Policie v západoněmeckém Duisburgu dnes zadržela islámského radikála, který plánoval útok autem na proizraelskou manifestaci. Informoval o tom bulvární deník Bild, podle kterého Německo dostalo varování od zahraniční tajné služby. O zadrženém Bild napsal, že je znám jako vysoce riziková osoba a že byl v roce 2017 odsouzen k pětiletému vězení za členství v teroristické organizaci Islámský stát.

Tarik S., který na internetových diskuzích hlásal, že chce zemřít jako mučedník, chtěl podle nejčtenějšího německého deníku najetím do davu nákladním autem během nějakého prožidovského shromáždění v Severním Porýní-Vestfálsku zabít co nejvíce lidí. Vzhledem k nynější vyhrocené situaci v době konfliktu mezi Izraelem a radikálním palestinským hnutím Hamás se rozhodla policie ihned zakročit.

Bild rovněž uvedl, že Tarik S. chválil nedávný útok v Bruselu, při kterém Tunisan zabil dva švédské fotbalové fanoušky. Útočníka policie postřelila, v nemocnici následně zemřel.

Tarik S. podle Bildu odcestoval v roce 2013 přes Turecko do Sýrie, kde se přidal k IS. Po návratu do Německa v roce 2016 byl zadržen a o rok později odsouzen k pěti letům vězení.

ČTK

  Tři astronauti z USA a Ruska se po půlroce na ISS vrátili na Zemi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com