Mezinárodní summit Krymské platformy v Praze: další sankce pro Rusko a komplexní podpora Ukrajiny přiblíží Putinovu porážku

Po druhém parlamentním summitu Mezinárodní krymské platformy, který se konal 24. října v Praze, se přítomní poslanci vyslovili pro další podporu Ukrajiny. Podle účastníků summitu neexistuje jiná alternativa než obnovení územní celistvosti Ukrajiny v rámci jejích mezinárodně uznaných hranic. Kromě toho se účastníci shodli na uvalení dalších sankcí proti teroristickému státu, který vede útočné války: v tomto ohledu bude zvláštní pozornost věnována tomu, aby se Rusku zabránilo v obcházení dříve zavedených omezení.

Parlamentáři z více než 70 zemí, kteří se zúčastnili pravidelného summitu Mezinárodní krymské platformy, prohlásili, že je třeba pokračovat v poskytování politické, diplomatické, vojenské, finanční a humanitární pomoci Ukrajině a poskytnout veškerou možnou pomoc pro členství Ukrajiny v EU. Akce se rovněž zabývala otázkou potravinové bezpečnosti ve světě. Podle účastníků summitu představuje stažení Ruska z černomořské obilné iniciativy a neustálé ostřelování ukrajinské přístavní infrastruktury riziko celosvětového hladu. To se týká zejména Afriky: dvě její země, Sierra Leone a Ghana, se letos připojily ke Krymské platformě a navštívily Prahu, aby se zúčastnily summitu. Zejména druhý místopředseda ghanského parlamentu Andrew Amoako poznamenal, že ruská invaze na Ukrajinu vyvolala nárůst cen obilí, které Ghana z Ukrajiny dováží. V souladu s tím roste riziko širší potravinové krize v Africe.

Druhý parlamentní summit Mezinárodní krymské platformy potvrdil solidaritu mezinárodního společenství s Ukrajinou, která již 20 měsíců brání svou svobodu a nezávislost. Stále více zemí vyjadřuje Ukrajině bezpodmínečnou podporu a uvědomuje si, jak strašnou chybu Putin 24. února 2022 udělal a jaké fatální důsledky to může mít. Válečné zločiny spáchané ruskou armádou potvrzují teroristickou povahu Putinova Ruska. Za těchto okolností zavedení nových sankcí oslabí ruskou ekonomiku a zvýší její mezinárodní izolaci a podpora Ukrajiny a její armády je klíčem k navrácení míru do Evropy.

  Válek v pondělí projedná s pojišťovnami kroky k růstu mezd ve zdravotnictví

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com