Rusko odpálilo dvě mezikontinentální rakety

Rusko uspořádalo cvičení jaderných sil, přičemž odpálilo nejméně dvě mezikontinentální balistické rakety, uvedla ruská státní agentura TASS. Cvičení přes videokonferenci přihlížel ruský prezident Vladimir Putin a vyslechl si také hlášení o těchto manévrech od ministra obrany Sergeje Šojgua. Ten uvedl, že „pod Putinovým vedením“ Rusko nacvičilo masivní odvetný úder.

O cvičení podle ruských médií dnes informoval Kreml, kdy se manévry odehrály, ale není jasné. Zpráva o cvičení přichází poté, co dnes horní komora ruského parlamentu schválila návrh zákona o odstoupení Ruska od ratifikace Smlouvy o úplném zákazu jaderných zkoušek (CTBT).

Během nově ohlášeného cvičení Rusko odpálilo podle TASS mezikontinentální raketu Jars z kosmodromu Pleseck u Archangelsku na severu evropské části Ruska. Cílem rakety byla vojenská oblast Kura na Kamčatce na ruském Dálném východě. Z jaderné ponorky Tula v Barentsově moři pak odstartovala také mezikontinentální raketa Siněva. O jejím cíli média neinformovala.

Hlášení o cvičení podal vedle Šojgua také Valerij Gerasimov, náčelník generálního štábu ruské armády, který je od ledna také velitelem ruských invazních vojsk na Ukrajině.

 ČTK

  Izrael uvedl, že výstřel z jeho tanku omylem zasáhl egyptskou pozici u hranic

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com