Prima: Zeman nebude na Hradě na předávání vyznamenání

Bývalý prezident Miloš Zeman se nezúčastní slavnostního předávání státních vyznamenání, které bude v sobotu na Pražském hradě poprvé předávat jeho nástupce Petr Pavel. Zeman řekl CNN Prima NEWS, že se na státní svátek zúčastní dvou jiných akcí, které podle něj souvisí s 28. říjnem. Zemanův předchůdce Václav Klaus do Vladislavského sálu stejně jako v předchozích letech dorazí.

„Zúčastním se dvou jiných akcí, které jsou spojeny s 28. říjnem. Jednu dělá Český svaz bojovníků za svobodu v TOP hotelu a druhou v Obecním domě pořádá Česko-izraelská obchodní komora,“ řekl Zeman.

Klaus pozvání na předávání státních vyznamenání na Hradě přijal, potvrdil CNN Prima NEWS Petr Macinka z Institutu Václava Klause. Klausův institut podle něj v sobotu od 11:00 pořádá shromáždění k uctění státního svátku před Obecním domem, kde bude mít Klaus projev.

Při ceremoniálu předávání státních vyznamenání se očekává účast 700 hostů ve Vladislavském sále, zhruba 2000 lidí se poté zúčastní recepce ve Španělském sále.

Pavel, který se po Václavu Havlovi, Václavu Klausovi a Miloši Zemanovi stal letos v březnu čtvrtým českým prezidentem, bude letos vyznamenání udělovat poprvé. Dostal stovky návrhů na vyznamenání mnoha osobností. Kolik oceněných bude a jaké osobnosti se rozhodl prezident vyznamenat, Hrad předem nebude zveřejňovat.

ČTK

  Musím bohužel konstatovat, že se epidemie covidu nevyvíjí dobrým směrem, řekl ministr Vojtěch

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com