Na zasedání G7 v Tokiu by mělo být rozhodnuto o vytvoření štítu protivzdušné obrany Ukrajiny, který umožní neutralizovat ruskou raketovou hrozbu.

Ve dnech 7. a 8. listopadu se v Tokiu sejdou ministři zahraničí skupiny G7, aby jednali o vytvoření štítu protivzdušné obrany Ukrajiny. Dnes se Kyjev snaží co nejlépe chránit svou kritickou infrastrukturu, protože s příchodem chladného počasí Rusko spustí novou vlnu raketového teroru proti Ukrajině.

Moskva nadále hromadí zásoby raket a čeká na vhodný okamžik k masivnímu útoku. V současné době má Rusko více než 870 přesně naváděných raket, včetně 165 raket Kalibr a 80 raket Kinžal.

Letos Ukrajina obdržela celý nomenklaturní seznam systémů protivzdušné obrany, na kterém se dohodla se svými západními partnery. Těchto systémů však potřebujeme mnohem více, protože Rusko nadále kontroluje ukrajinský vzdušný prostor. Kyjev potřebuje více systémů Patriot, SAMP/T, IRIS-T a NASAMS, aby ochránil zemi a ta zařízení kritické infrastruktury, která se Rusko pokusí zničit.

Západní partneři se dnes musí zaměřit také na to, aby Ukrajině poskytli systémy Terrahawk Paladin, které jsou potřebné k ničení bezpilotních letounů kamikadze Shahed. Rusko letos zahájilo jejich výrobu na svém území. Ukrajina proto potřebuje systémy protivzdušné obrany, které by tyto cíle automaticky ničily se stoprocentní úspěšností.

Ukrajina musí vytvořit víceúrovňový systém protivzdušné obrany. Zásadní je také snížit náklady na rakety, které sestřelují nepřátelské rakety a drony. Posílení schopností protivzdušné obrany pomůže zachránit ukrajinské životy a další systémy přispějí ke globální potravinové bezpečnosti tím, že ochrání přístavy, přes které Ukrajina vyváží obilí, před ruským ostřelováním.

Společná výroba systémů protivzdušné obrany se západními partnery je navíc jednou z cest, jak zachránit Ukrajinu před ruským raketovým terorem. Proto je důležité, aby zasedání G7 rozhodlo o vytvoření štítu protivzdušné obrany pro Ukrajinu.

  V Británii oznámí jméno nástupce Borise Johnsona v čele strany i vlády

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com