Mohutný požár v ruském Brjansku. Hoří ropný sklad

Mohutný požár vypukl v noci na pondělí v ropném skladu v ruském městě Brjansk, asi 100 kilometrů od ukrajinských hranic. Informovaly o tom ruské tiskové agentury s odvoláním na ministerstvo pro mimořádné situace. Příčina havárie zatím není jasná. Ukrajinci však v pátek varovali, že Rusové připravují v Brjansku a dalších městech provokace.

První záběry požáru začaly po sociálních sítích kolovat někdy po 2. hodině ranní SELČ.

Ruská agentura RIA Novosti o požáru informovala v článku o dvou větách. Žádné podrobnosti se v něm nenacházejí. Další z agentur, Interfax, píše o „ropném skladu společnosti Transněfť”, který je podle všeho součástí ropovodu Družba, a o nádrži s naftou místní vojenské jednotky.

Počátkem tohoto měsíce Rusko obvinilo Ukrajinu, že způsobila požár v ropném skladovacím zařízení ve městě Bělgorod. Podle ruské verze událostí zaútočily na místo dva ukrajinské vrtulníky. Ukrajina to popřela.
Ukrajinci se obávají, že stejnou taktiku zkouší nepřítel i v tomto případě.

Dobrovolnická skupina InformNapalm v pátek varovala, že Rusko připravuje rozsáhlé provokace takzvaně „pod falešnou vlajkou” v Bělgorodské, Kurské a Brjanské oblasti. Údajně na místo sváží vraky sestřelených dronů Bayraktar, aby mohlo škodu svést na Ukrajinu. Tyto informace nelze nezávisle ověřit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com