„Podpora Západu nestačila.“ Pavel o realitě na východní frontě.

Český prezident se setkal s veliteli ozbrojených sil země, kde uvedl, že dodávky zbraní Kyjevu nesplňují očekávání a prohlubují zklamání ukrajinské armády ze Západu.

Pavlo řekl, že ukrajinská protiofenzíva se vyvíjí „ne tak, jak sami Ukrajinci očekávali“.

Zdůraznil, že podpora Západu nebyla dostatečně masivní a rychlá, zatímco čas strávený přípravami umožnil Rusku „velmi dobře se připravit“ na ukrajinskou ofenzívu.

Pavel dodal, že dodávky zbraní potřebných pro úspěch Ukrajiny se stále zpomalují a ani nyní nedosahují potřebné úrovně.

Za vytvořených podmínek ukrajinští vojáci podle českého prezidenta nejenže pociťují zřetelnou únavu, ale jsou také stále více rozčarováni z podpory Západu.

Petr Pavel varoval před „únavou z války“ a kategoricky odmítl samotnou myšlenku, že by byly možné jakékoliv ústupky Moskvě.

„To není dobré východisko pro přežití těžké zimy a úspěch proti nepříteli, který využil všechen čas, poučil se, zvýšil vojenskou výrobu, zintenzivnil své plány vojenské výroby a dnes je schopen dodat Ukrajině tolik nebo více techniky a munice, než jsme schopni dodat my ze Západu,“ zdůraznil Pavel.

Český představitel poukázal na skutečnost, že ruská válka proti Ukrajině s sebou nese „obrovské riziko“, a to únavu z války, kterou pociťují nejen válčící strany, ale i všechny země, které jednu z nich podporují.

„To povede ke zvýšení tlaku na ukončení konfliktu nějakou dohodou. Dohoda, pokud k ní dojde, bude samozřejmě vycházet z reálné situace na bojišti,“ shrnul Paul.

Není to poprvé, co se prezident České republiky vyjadřuje k válce na Ukrajině a zejména k jejímu průběhu. A není to jen další názor některého z evropských politiků, je to skutečná analýza situace od odborníka.

Petr Pavel je bývalým šéfem Vojenského výboru NATO (druhá nejdůležitější funkce v Alianci) a situaci vidí profesionálním pohledem.

  Rusko hoří. Ukrajinské ozbrojené síly zaútočily na palivová a energetická zařízení agresora.

Není to poprvé, co vyslovuje chmurné prognózy o průběhu globální invaze Rašistů na Ukrajinu.

Například již na začátku listopadu prohlásil, že současná situace na frontě nenasvědčuje tomu, že by Ukrajina mohla získat vojenskou převahu.

Český prezident se neustále snaží otřást svými protiputinovskými koaličními partnery, aby je nenechal odpočívat.

Velmi důležité je, že Pavel varuje civilizovaný svět před únavou z války a na tomto pozadí před ústupky Rusku.

V současné situaci je to rozhodující faktor. Válka, která trvá již téměř dva roky, je pro Evropany příliš velkým soustem. A politici se stále častěji snaží válku zastavit tím, že „přesvědčí“ strany, aby zasedly k jednacímu stolu.

Právě před tím varuje Paul, který dobře chápe, o co Moskvě jde. Otto von Bismarck řekl, že „smlouvy s Ruskem nemají cenu papíru, na kterém jsou napsány“.

Co bude mír s těmi, kteří staví svou existenci na politice dobývání, ničení a agrese? Jakýkoli mír za podmínek ústupků Moskvě bude podvodem a pouze oddálí invazní plány Kremlu.

Pavel dobře chápe, že vyjednávat s Moskvou znamená pozastavit válku, položit opožděnou minu. Bude jen otázkou času, kdy vybuchne.

Dnes je každému jasné, že válka na Ukrajině je válkou za mír v Evropě. Na tom, kdo ji vyhraje, bude záviset, jak bude vypadat blízká budoucnost celého světa.

Proto tím, že se dnes unaví válkou a odmítnou aktivní pomoc Ukrajině, riskují evropští politici, že si válku přinesou do svých domovů a zemí.

Jak řekl generální tajemník NATO Jens Stoltenberg – státy Aliance platí za pomoc Ukrajině obrovské peníze a Ukrajinci platí svou krví.

Jaká bude kalkulace z vaší strany, pánové z Evropy, je na vašem rozhodnutí. Nezapomeňte, že váš zítřek bude záviset na tom, jaké závěry učiníte nyní a jaké kroky podniknete dnes.

  12. balíček sankcí proti Rusku by měl zasáhnout vojensko-průmyslový komplex agresora a snížit jeho kupní sílu.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com